Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

“Яка держава, такий і теракт”, – терорист-семінарист спершу здався, а потім був штурм (відео – усі версії)

Вчора, після захоплення терористом, який виявився колишнім семінаристом з тюремними термінами, автобуса із пасажирами в центрі Луцька, у Волинській області (тепер переіменованої на “Луцьку) було введено оперативний план “Заручник”, СБУ введений план “Бумеранг”. Також керівництво Національної поліції України прийняло рішення посилити заходи із забезпечення публічної безпеки та порядку на території дев’яти областей західної України. Про це йдеться на офіційному сайті Нацполіції.

А тим часом до Луцька прилетів глава МВС України Арсен Аваков. Зі зловмисником велися переговори. Центр Луцька був перекритий поліцією. Терористу і заручникам перший заступник голови Національної поліції генерал Євген Ковальприніс і передав у автобус воду – сам, особисто йде до автобуса із заручниками і озброєним до зубів терористом, злочинець стріляє в поліцейського чи повз нього, бо куля проходить в якихось сантиметрах від нього, і після цього генерал з неймовірним холоднокрів’ям спокійно повертається до своїх. Така собі спроба рімейку особистих переговорів із терористами генерала Анатолія Француза 20 років тому…

Це Коваль Евгений.Він перший заступник Голови Національної поліції, генерал.Він міг би давати поради, що, кому і як робити в цій ситуації. Або спостерігати за ситуацією десь з укриття.Але він сам, особисто йде до автобуса із заручниками і озброєним до зубів терористом. На відео – злочинець стріляє в поліцейського. Куля проходить в якихось сантиметрах від нього. Я пишаюся тим, що у Національній поліції служать такі офіцери.#Дякую!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Gepostet von Володимир Мартиненко am Dienstag, 21. Juli 2020

Президент (прес-служба?) у цей час щось писав у соцмережах, Максим Кривош в автобусі із заручниками читав в інтернеті і слухав по радіо гарячі новини про себе (така мить слави буває тільки раз у житі, і не у всіх) та періодично робив наосліп поодинокі постріли кудись у невідомому напрямку, а також викинув із автобуса одну гранату із не знятим із неї запобіжним кільцем…

ФОТО: силовики перед штурмом автобуса, але що вони читають у своїх телефонах, невже сценарій? – жартують у мережах

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згодом на всіх центральних телеканалах з’явилося повідомлення про штурм автобуса, затримання терориста та звільнення заручників. Вибух гранати, БТР, спецпризначенці – усе, як у дешевому голлівудському кіно:

Gepostet von Артур Товмасян am Dienstag, 21. Juli 2020

Ба, більше того, навіть показали відео штурму та спецпризначенців коло лежачого на землі у кайданках горе-терориста.

А ось фото арсеналу із яким колишній семінарист письменник із судимістю за плечима зважився на теракт:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але у цей же час в соцмережах з’явилося безліч іншого відео затримання терориста, на якому чітко видно, як він сам, беззбройний, виходить із автобуса, виходять заручники, потім до терориста підходять троє, які одягають йому на руки за спиною  кайданки і тільки потім, за 15 секунд, відбувається шоу із гранатою, БТРом та спецназом…

Театр абсурду…

Gepostet von Yorik Anarhist am Dienstag, 21. Juli 2020

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

#луцькийтерористКоли актори незіграні, то у фільмі можливі неузгодженості.Але в кінці акту мотика все рівно мусить вистрілити.

Gepostet von Віталій Кодря am Dienstag, 21. Juli 2020

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також цього ж дня з’явилося повідомлення, що у Харкові затримано чоловіка, який буцімто може бути спільником терориста з Луцька, бо, бач, у нього вдома вилучено зброю та вибухівку…

Спецназ на БТР застосував світлошумові гранати після затримання луцького терориста Максима Кривоша, щоб “психологічно подавити його волю”.

Про це в ефірі 1+1 повідомив заступник глави МВС Антон Геращенко, пояснюючи методику проведення спецоперацій.

Методика проведення спецоперацій, природно, має свої особливості. Зокрема, не було відомо, чи не зібралася ця особа підірвати гранату, або ж зробити які-небудь інші дії, тому що під одягом у неї могла бути інша зброя, яку не видно диванним експертам було б на відстані“, – сказав чиновник.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами Геращенка, спецназ прибув до автобусу після здачі Кривоша, щоб він “точно не зробив нічого поганого”.

Було прийнято рішення, щоб психологічно подавити волю злочинця через те, щоб були створені постріли, шумові ефекти, щоб була пригнічена його … щоб він точно не зробив нічого поганого“, – пояснив заступник міністра.

Отож запитань більше ніж відповідей. А, загалом, пригадується старенький анекдот:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Село. На городі під деревом випивають два кума. тут звідкись у небі з’являється старий курудзник, шудить, шумить, димить. Далі стрімко летить до низу, зачіпає крилом і зносить старий дерев’яний туалет край городу, а далі падає десь за деревами…

Ви це бачили, куме? – питає інший кум. – І що ви на це скажете? 

Кум подивився на зруйнований туалет, кукурудзник палаючий за деревами й відповідає зітхаючи: “Яка держава, такий і теракт”.

Також тут не можна не пригадати затримання понад десятком копів київського “моржа”, який своїм одиночним купанням у Дніпрі весною злісно порушив карантин:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності