Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Громадянин України через суди вимагає скасувати реєстрацію кандидата у народні депутати України

Громадянин України Олександр Гашпар у суді оскаржує реєстрацію кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 206 (Чернігівська область) на проміжних виборах народного депутата України 27 березня 2022 року від Політичної партії „УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка“ Олександра Ломаки, повідомляють міжнародні спостерігачі КРЦ, інформує газета “За лаштунками”.

Кандидат в нардепи, як самовисуванець, зокрема оскаржував рішення з’їзду Політичної партії „УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка“ про висування Олександра Ломаки кандидатом в народні депутати по округу № 206 як таке, що прийняте з порушенням процедури, передбаченої Статутом партії. Позов до Політичної партії „УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка“ Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без розгляду у зв’язку з пропущеним п’ятиденним строком зверненням до суду і, відповідно, у зв’язку з цим відмовив у задоволенні позову про скасування реєстрації Ломаки.

Доповідають експерти міжнародної місії КРЦ.

За словами очільника міжнародної спостережної місії Міжнародної неурядової організації “Координаційний Ресурсний Центр”, у документах від 15 лютого 2022 року суд першої інстанції не дав відповіді на запитання, зокрема щодо дотримання порядку висування Олександра Ломаки на з’їзді і чи було прийняте рішення з’їзду у відповідності до статуту партії, як це передбачено законодавством України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Була запланована апеляція, щоб Верховний Суд дав правову оцінку цим обставинам.

Експерти міжнародної місії КРЦ підсумовують, що у ЦВК України в одномандатному виборчому окрузі № 206, що у м. Чернігові члени комісії постійного колегіального державного органу України вирішили зареєструвати вже 8 кандидатів в народні депутати.

„Цікаво, що у самовисуванця Володимира Атрощенка співзвучне прізвище з міським головою – посадовою особою територіальної громади міста Чернігова Владиславом Атрошенком“, – додає очільник Міжнародної місії КРЦ.

Довідка: Міжнародна місія КРЦ проходить в межах проєкту „КРЦ – корпус спостерігачів на виборах“, яка єдина реалізовує моніторинґ за всіма виборами та референдумами в Україні у 2022 році. Міжнародні спостерігачі Координаційного Ресурсного Центру також здійснюють спостереження за підготовкою та виборчим процесом проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 206 призначених на 27 березня 2022 року в Чернігівській області.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як раніше повідомляли у КРЦ Організація закордонних українців і друзів України назвала найбільші успіхи у 2021 році.

За більш детальнішою інформацією, співпрацею тощо у КРЦ просять звертатися на crcobservers”равлик”gmail.com до Владислави Полакової, яка є Координаторкою місії КРЦ.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності