Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Громадяни просять пожаліти медиків, а ПЦУ каже, що вакцинація…

В Україні розпочалася вакцинація від коронавірусу індійською вакциною, що привіз міністр Степанов. Маючи попередній досвід індійських вакцин багато медиків відмовляються вакцинуватися нею, зокрема, це повідомляє тепер вже офіційно власний телеканал Петра Порошенка “Прямий”, хоча раніше він не цурався індійського продукту. Громадяни кажуть, що першими слід вакцинувати не медиків, а політиків, бо, якщо що, то з лікарями в державі буде ще більший дефіцит, на відміну як з “білими комірцями”. А ось ПЦУ дипломатично каже, що вакцинація не суперечить Божим заповідям та засадам християнської віри.

Отже, Православна Церква України не має жодних заперечень щодо вакцинації як медичної процедури в цілому.

Однак змушувати нікого не будуть. Про це йдеться на сторінці Православної Церкви України в facebook.

Перша партія вакцини AstraZeneca прибула в Україну 23 лютого.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

За повідомленням головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, масова вакцинація, яку розпочнуть з медиків, повинна стартувати з 24 лютого.

В Православній Церкві України закликають вірних самостійно робити вибір вакцинуватися чи ні.

“Процедура вакцинації мусить бути добровільною та усвідомленою. Кожна людина вільна прийняти власне зважене та відповідальне рішення, яке буде спиратися на фахові висновки та рекомендації лікарів, медиків, спеціалістів, буде враховувати стан здоров‘я та інші важливі фактори”, – кажуть лідери ПЦУ.

Православна Церква України заявляє про те, що Церква як інституція, священнослужителі, релігійні діячі не можуть брати на себе відповідальність щодо сертифікації, якості, ефективності, умов транспортування і зберігання доз вакцини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А також не можуть робити вибір щодо доцільності щеплення для конкретної особи.

“Адже це – зона відповідальності системи охорони здоров’я та держави”, – йдеться в повідомленні ПЦУ.

“Кожен має підійти до цього питання відповідально, ретельно зваживши всі “за” і “проти”, в той же час пам’ятаючи, що питання вакцинації не є виключно особистим – воно напряму стосується здоров’я всього народу і життя наших ближніх”, – закликають лідери Православної Церкви України.

Цікаво, що початок вакцинації у цілому світі – це шоу для ЗМІ, а ось в Україні чомусь журналістів на це дійство не допустили. Невже таки правда з нею щось не так?..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності