Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Грузинські байки про “другий вагнерівський фронт” на курортному Кавказі

Деякі представники грузинської опозиції під час спроби заколоту ПВК «вагнера» планували увійти на танках в Абхазію, Південну Осетію і навіть Сочі.

Про це написав голова правлячої партії «Грузинська мрія – Демократична Грузія» Іраклій Кобахідзе.

«Ми пам’ятаємо, як колективний національний рух (т.зв. узагальнення грузинської опозиції ) вболівав за пригожина, як присвячував йому гасла та вірші, як планував у міру успіхів пригожина увійти на танках не тільки до Абхазії та Цхінвалі, а й узяти Сочі», – заявив він, передає ТАСС.

Реакція опозиції на події в росії показала, що вона «використовує будь-який привід для відкриття в Грузії другого фронту». За словами Кобахідзе, опозиціонери не приховували, що, якби мали відповідні можливості, «використали б перший же шанс, щоб увійти на танках в Абхазію і Цхінвалі».

Очільник партії наголосив, що в разі відкриття в Грузії «другого фронту», воювати довелося б також з абхазами та осетинами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Неприпустимо, щоб грузини й абхази, грузини й осетини знову пролили кров один одного. Це було б найбільшим злочином перед майбутніми поколіннями», – сказав він.

Нагадаємо, що за даними видання Wall Street Journal, під заколоту ватажок «вагнерівців» мав намір узяти в полон шойгу та герасимова.

Раніше ми писали, що генерал сергій суровікін, колишній командувач російськими силами вторгнення в Україну, заздалегідь знав, що ватажок найманців «вагнера» євген пригожин планував військовий заколот.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності