Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

І де тепер вручатимуть повістки про мобілізацію?

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію українців про заборону роздачі повісток на блокпостах, АЗС та вулиці.

Перерахувавши правові підстави для проведення загальної мобілізації, президент звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням опрацювати поставлене в електронній петиції питання.

«Дякую всім, хто долучився до використання такої форми взаємодії влади i суспільства, як електронна петиція, та висловив відповідну позицію щодо проблем, якi турбують ycix українців, зокрема, щодо питань, пов’язаних iз проведенням мобілізації як однієї з важливих складових забезпечення оборони держави», – зазначив президент України.

Зазначається, що призов резервістів та військовозобов’язаних на військову службу під час мобілізації здійснюється для доукомплектування військових посад, передбачених штатами венного часу, у терміни, визначені мобілізаційними планами Збройних Сил України та інших військових формувань.

Порядок оповіщення військовозобов’язаних про їx призов на військову службу під час мобілізації та вручення повісток (повідомлень) врегульовується відповідними актами Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони України i Генерального штабу Збройних Сил України.

Перерахувавши правові підстави для проведення загальної мобілізації, президент зауважив, що «Порядок оповіщення військовозобов’язаних про їx призов на військову службу під час мобілізації та вручення повісток (повідомлень) врегульовується відповідними актами Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони України i Генерального штабу Збройних Сил України».

«Ураховуючи ·викладене, я звернувся до Прем’єр-Міністра України Д.Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання в контексті дотримання прав громадян та законодавства про військовий обов’язок i військову службу», – повідомив Глава держави.

Нагадаємо, що петицію №22/145362-еп «Заборонити видавати повістки на блокпостах, АЗС та на вулиці» було оприлюднено 29 червня 2022 і вона зібрала 26740 голосів із 25 тисяч необхідних.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності