Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Казахи готові до агресії з боку РФ, але чи наважиться Кремль…

Казахстан посилено готується до війни з Росією. Написаний законопроект на основі досвіду України у протидії російській агресії.

Радбез Казахстану вніс на розгляд парламенту важливий законопроект, в якому згадано Україну. У ньому йдеться про підготовку до відбиття іноземної агресії.

Деталі були оприлюднені Міноборони Казахстану.

Законопроект передбачає введення військової служби в резерві на контрактній основі. Згідно з документом, це дозволить миттєво розгортати частини постійної бойової готовності в разі потреби без введення воєнного та надзвичайного стану.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У самому законопроекті згадується, що причина таких заходів – окупація Росією українських Криму і Донбасу.

Казахстан, очевидно, не хоче повторювати помилок Києва на випадок несподіваної російської агресії.

«Події в Україні виявили ряд проблемних питань, пов’язаних з мобілізацією Збройних сил», – йдеться в концепції документа.

В умовах мінливої ​​обстановки кожна хвилина зволікання може значно вплинути на розклад сил на театрі військових дій або погіршити стан після надзвичайних ситуацій природного або техногенного характеру.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ситуацію прокоментував в Facebook український волонтер і блогер Мирослав Гай.

«Фактично Казахстан визнав, що готується до відбиття агресії РФ і не збирається повторювати українських помилок. Казахи хочуть мати підготовлений резерв на початок війни», – написав Гай.

Він констатував, що на тлі зростання загрози з боку Росії її сусіди звернулися до досвіду України і вивчають як помилки, так і успішні кейси у протидії у війні.

Варто відзначити, що останнім часом високопоставлені чиновники Росії почали відкрито висувати територіальні претензії Казахстану. Одним з найбільш затятих прихильників захоплення казахських земель став лідер партії ЛДПР, багаторічний депутат Держдуми Росії Володимир Жириновський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше іноземні ЗМІ вже повідомляли, що в Казахстані почали тотальну деколонізацію: всі російські назви вулиць «зачищають». Прийнято рішення прибирати навіть нейтральні російські назви.

На деяких будинках вже з’явилися таблички з новими назвами. Тепер вони носять імена видатних казахських діячів, передає Pavlodartoday.com.

1 Травня – магістраль протяжністю 5 кілометрів тепер носить ім’я казахського поета Мәшһүр Жүсіп Копеєва. А однойменна вулиця Копеєва відтепер Ақбеттау.

Покажчики з новими назвами з’явилися і на інших вулицях. Наприклад, Короленко стала Буқар Жирау, а Крупської – Едіге Бі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

12 квітня документи з новими назвами були зареєстровані в юстиції.

На сьогоднішній день, відділом ЖКГ тривають роботи з встановлення нових покажчиків.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності