Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Хіба з такими пиками грошей просити, – Сенат не схвалив допомоги Україні

Законопроект про виділення великого пакету фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню не пройшов процедурне голосування у Сенаті США.

Про це йдеться у відеотрансляції засідання Сенату США.

Ініціатива передбачала виділення пакету допомоги у розмірі 106 млрд. доларів, (61 млрд. доларів з яких призначалися на допомогу Україні).

Закон, який би гарантував виділення великого пакету допомоги для України та Ізраїлю, був заблокований у Сенаті, оскільки республіканці наполягали на більш жорстких заходах щодо контролю над імміграцією на кордоні США з Мексикою.

Законопроект отримав 45 голосів «за» та 48 голосів «проти». Таким чином, він не зміг отримати 60 голосів, необхідних для того, щоб мати можливість розпочати дебати щодо законопроекту. Проти законопроекту проголосували всі республіканці та незалежний сенатор Берні Сандерс.

Нагадаємо, вчора, 6 грудня, президент США Джо Байден звернувся до Конгресу. Він закликав схвалити запит, який включає понад 60 млрд. доларів на фінансування допомоги Україні. Байден також розповів, що зустрічався в онлайн-форматі з лідерами «Великої сімки», і на зустрічі було обговорено готовність продовжувати підтримувати Україну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При цьому республіканці верхньої палати Конгресу США відмовляються підтримувати ініціативу. Вони вимагають, щоб Білий дім вніс туди радикальніші пропозиції щодо захисту кордону США.

Також напередодні, 6 грудня, Сполучені Штати оголосили про надання нового пакету військової допомоги Україні. До нього входить озброєння вартістю 175 млн. доларів.

Нагадаємо, на військову допомогу Україні у США залишилося близько 5,9 млрд доларів.

Ще 6 грудня у Конгресі США відбувся секретний брифінг по Україні. Проте він перетворився на крикливу суперечку щодо безпеки кордонів та з приводу того, чи включати посилення імміграційної політики до пакета допомоги Києву.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності