Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Кіднепінг на окупованих територіях триває, – рф готує українських яничарів

Радниця-уповноважена президента з прав дитини Дарія Герасимчук розповіла, що для переміщення українських дітей на територію російської федерації росіяни здебільшого використовують п’ять сценаріїв. Дітей переміщують на територію рф після вбивства їх батьків, після розлучення з батьками під час так званої фільтрації, вивозять з інтернатних закладів.

Про це Дарія Герасимчук під час виступу на міжнародній конференції «Правосуддя заради перемоги».

«росіяни мають чітко сплановану політику щодо українських дітей. Їх дії не хаотичні… Вони мають щонайменше п’ять сценаріїв викрадення українських дітей», – сказала вона.

Вже зареєстровані випадки, коли дітей забирали з родин на захоплених територіях під виглядом оздоровлення у дитячих таборах, зазначила Герасимчук.

«росіяни роблять абсолютно все, щоб перешкодити дитині об’єднатися з родиною. Вони одразу забирають у дітей телефони і не дозволяють повідомляти своє місцезнаходження. Дуже складно знайти дитину. росіяни розпорошують українських дітей по своїй території і постійно пересувають. Щойно ми дізнаємося щось про знаходження дітей, як їх переміщують в іншу частину росії. Саме тому на сьогодні ми повернули лише 307 дітей з 16 тисяч»,- зазначила вона.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Потрібно швидко та ефективно відреагувати на злочин геноциду проти України через українських дітей», – наголосила радниця-уповноважена Президента з прав дитини.

«Наша мета зараз – негайно припинити примусове переміщення та депортацію дітей. Для цього потрібна міжнародна допомога», – додала Герасимчук.

росія проводить на тимчасово окупованих територіях України наймасштабнішу в сучасній історії операцію з викрадення дітей, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Україна вже встановила особи 16 226 дітей, вивезених росіянами з тимчасово окупованих територій. Реально їх сотні тисяч, заявила уповноважена з прав дитини Дар’я Герасимчук.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також Україна заручилася підтримкою Європейської комісії та окремо Польщі по розшуку та поверненню українських дітей, які були викрадені або примусово вивезені до російської федерації. Разом вони започатковують відповідну програму.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності