Про це ввечері повідомили у КП “Київпастранс“.

Відзавтра наземний громадський транспорт зможе перевозити більше пасажирів. Адже громадський транспорт перевозитиме не лише сидячих, а й певну кількість стоячих пасажирів – сумарно половину від загальної місткості транспортного засобу. Наявні ліміти на перевезення рухомим складом в 50% сидячих місць змінені на 50% від загальної пасажиромісткості“, – наголошено в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При цьому киянам та гостям міста нагадали, що карантинні обмеження в транспорті залишаються, хоч і стають менш суворими.

Водночас у Дежпродспоживслужбі столиці назвали громадський транспорт, зокрема маршрутки, одним з головних порушників карантину в Києві.

Локдаун у столиці України:

  • Київ з 23 березня перебуває в “червоній” зоні карантину, хоча на рівні місцевої влади карантин був посилений ще з 20 березня.
  • “Червона” зона передбачає ряд обмежень на території, яка підпадає під її дію.
  • Кабмін дозволив місцевій владі встановлювати обмеження на роботу транспорту в “червоних” регіонах.
  • У Києві вирішили, що транспорт зупиняти не будуть, проте він працюватиме з низкою обмежень. Зокрема-транспортні засоби мають бути заповнені лише на 50% місць.
  • У Держспоживслужбі заявили, що в Києві перевірятимуть приватних перевізників на предмет дотримання норм карантину про перебування в салоні обмеженого числа пасажирів.