Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

КНР вимагає в США припинити помагати Україні, а що Київ?..

Китайський дипломат стверджує, що безпека однієї країни «не повинна забезпечуватися коштом безпеки інших країн». Постійний представник Китаю в ООН Чжан Цзюнь заявив, що Сполучені Штати Америки повинні припинити постачання зброї в Україну (це той самий Китай, що постачає зброєю рф і є найбільшим споживачем українського зерна та “потенційним” покупцем українських земель).

Про це повідомляє Newsweek.

«Деяким країнам варто негайно припинити підливати масло у вогонь і не підривати дипломатичні зусилля міжнародної спільноти», – сказав Чжан Цзюнь на засіданні Радбезу ООН, присвяченому питанню України.

Заява дипломата прозвучала на тлі повідомлень про те, що представники Кремля зацікавлені в дипломатичному вирішенні конфлікту. Водночас Україна розраховує на додаткове фінансування з боку США.

За словами постійного представника Китаю в ООН, слід дотримуватися Мінської угоди, досягнутої у 2014 році.

«На жаль, більшість положень угоди досі не реалізовано, а великомасштабні бойові дії спалахнули пізніше», – заявив він, додавши, що це питання заслуговує на увагу обох сторін конфлікту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Чжан Цзюнь додав, що безпека однієї країни не повинна забезпечуватися коштом безпеки інших країн, а регіональна безпека не може бути гарантована шляхом посилення або навіть розширення військових угруповань.

Дипломат також закликав НАТО «припинити погрози».

«НАТО має дотримуватися діалогу та консультацій у вирішенні суперечок і спільного напряму політичного врегулювання, замість тиску, наклепу та односторонніх санкцій, не кажучи вже про застосування сили», – зазначив постійний представник Китаю в ООН.

До слова, ЄС пропонує включити три китайські компанії, які допомагали рФ, до санкційного списку, що буде першим випадком запровадження санкцій проти китайських компаній за війну, яку розвʼязала росія.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності