Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Консула Генерального консульства РФ в Одесі оголошено “persona non grata” в Україні

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з оголошенням МЗС Російської Федерації співробітника посольства України в Москві персоною нон ґрата і оголосила консула генерального консульства Росії в Одесі небажаною для перебування на території України особою, повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«У відповідь МЗС України оголошує консула Генерального консульства Російської Федерації в Одесі небажаною для перебування на території України особою. Він повинен покинути територію України до кінця дня 30 квітня 2021 року», – сказано в коментарі Ніколенка, опублікованому на сайті МЗС.

Спікер МЗС України наголосив, що в разі продовження російською стороною провокацій проти співробітників дипломатичних установ України в Росії, МЗС України залишає за собою право на подальші дії у відповідь.

Ніколенко зазначив, що Україна розглядає оголошення МЗС РФ співробітника посольства України в Москві персоною нон ґрата як продовження розгорнутої в РФ антиукраїнської кампанії і черговий прояв недружніх дій проти співробітників дипломатичних установ України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Повністю відкидаємо голослівні звинувачення про те, що оголошений “persona non grata” український дипломат нібито займався діяльністю, несумісною з дипломатичним статусом. Співробітник посольства України в Москві не здійснював ніяких дій, які виходили б за межі його дипломатичних і консульських функцій», – пояснив Ніколенко.

Він наголосив, що рішення МЗС Росії грубо порушує Віденську конвенцію про дипломатичні зносини 1961 року, Віденську конвенцію про консульські зносини 1963 року і постійну дипломатичну практику.

Імені консула, якого вислала Україна, Ніколенко не озвучив. На сайті установи останні новини датовані ще травнем 2020 року, а сторінка консульства у Facebook поширює лише новини, які стосуються Росії, ім’я консула там також не згадується.

Зазначимо, в понеділок російське міністерство закордонних справ заявило, що співробітник посольства України у цій країні оголошений персоною нон ґрата, йому належить покинути територію країни до кінця дня 30 квітня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Нагадаємо, 16 квітня ФСБ Росії затримала консула України в Санкт-Петербурзі Олександра Сосонюка. На другий день його вислали з країни. У відповідь Україна вислала старшого дипломата посольства РФ у Києві.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності