Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Копи НЕ ВИННІ у смерті рецидивіста Флойда? – британські ЗМІ одержали відеодоказ

Редакція Daily Mail отримала в свої руки запис з нагрудної камери одного з поліцейських, які проводили затримання Джорджа Флойда.

Навколо цих відеозаписів вже кілька місяців тривають судові баталії. Адвокати поліцейських, звинувачених у вбивстві Флойда, вимагають через суд їх публікації. Прокуратура Міннеаполіса намагається їх засекретити, мабуть, побоюючись того, що вони поставлять під сумнів сформований ліберальний консенсус навколо загибелі Флойда.

Тепер один із записів витік в пресу – причому, що показово, саме британську пресу: американські медіа не змогли або не захотіли публікувати те, що суперечить ретельно сконструйованому міфу про “мученицькою” смерті рецидивіста Флойда, після того як той вчинив розбійний напад на вагітну білу жінку та погрожував вирізати з утроби її дитя.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Запис показує кілька деталей, які дозволяють краще зрозуміти контекст арешту Флойда. Зокрема, той почав кричати про те, що задихається, задовго до того, як поліцейський Дерек Шовін повалив його на землю і почав душити. Ще перебуваючи в машині, він став говорити про те, що йому важко дихати.

Мабуть, позначилася передозування наркотиками – як відомо, в крові Флойда була виявлена ​​гримуча суміш з фентанілу, метамфетаміну та каннабіноіда. Крім того, не виключається і напад клаустрофобії, що стався в той момент, як Флойд побачив в руках у поліцейського зброю.

ТАКОЖ ДО ТЕМИ:

Звичайно, це не виправдовує агресивні дії поліції при його затриманні. Однак запис дає зрозуміти, що не тільки вони одні привели до смерті Флойда. Він почав вести себе неадекватно, ще перебуваючи в машині, що в якійсь мірі і змусило поліцейських застосувати жорсткі методи арешту.

Опублікована відеозапис стане сильним аргументом для сторони захисту в ході судового процесу про смерть Флойда. Тепер не можна виключати того, що поліцейських, які його затримували, можуть і зовсім виправдати, якщо, безсумнівно, демократи Байдена процес не перетворять у показову політичну розправу на “білими расистами”. Втім, американська вулиця навряд чи сприйме таке рішення спокійно: в цьому випадку варто чекати нової хвилі заворушень.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності