Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Кремль анонсує теракти у великодню ніч в Україні, – для цього Папа-фарисей змусив українку нести хреста із кацапкою?

Російські пропагандисти заговорили про серію терактів в Україні у великодню ніч з 23 на 24 квітня, які готують нібито неонацисти. Про це пишуть ЗМІ, з посиланням на керівника Національного центру управління обороною РФ генерал-полковника Михайла Мізінцева. Тож Центр протидії дезінформації при РНБО попереджає, що російські війська можуть вдатися до провокацій на великодні свята, заздалегідь звинувативши в них українську армію.

А тепер нагадаємо, що в Римі відбулася традиційна хресна хода перед Великоднем під головуванням Папи Франциска. Разом хрест несли українка та росіянка, які тривалий час живуть в Італії. На думку Ватикану, це символізує примирення народів, які він називає “братніми”. Це рішення викликало бурхливу реакцію в українському суспільстві, як з-поміж вірян, так і серед священників і політиків.

Пам’ятаймо, що саме цей Папа Франциск-І нагородив Володмира Путіна відзнаками “Ангела Хоронителя Миру” та “Голуба мира”, а під час кубинської зустрічі Папи із московським патріархом Кирилом він дозволив собі навіть у голос сказати, що війну на сході України на Донбасі почала… Україна. А нещодавно обурення Папи викликала “надмірна” світова опіка над українськими біженцями, яку він назвав “расистською“, бо через це стаждають інші біженці з Африки та Азії…

Попри критику у Ватикані не скасували свого задуму – хрест несли росіянка і українка, що разом працюють в італійському госпісі, але замість тексту роздумів, який оприлюднили заздалегідь, вірянам запропонували помолитися у тиші за мир у всьому світі.

Посол України у Ватикані Андрій Юраш розповів, що завдяки попередній “дуже потужній роботі” у Ватикані прислухалися до аргументів української сторони.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Замість запланованого розлогого тексту, в якому мала звучати теза і про “братські народи”, було запропоновано помолитися в тиші…” – написав посол у фейсбуці.

“Перед обличчям смерті мовчання є красномовнішим від слів. Тож зупинімося в молитовній тиші і нехай кожен у своєму серці помолиться за мир у всьому світі,” – так пролунав заклик до молитви у тиші.

Попередній запланований текст Ватикану мав звучати так: “Де Ти, Господи? Де Ти сховався? Ми хочемо свого колишнього життя. Чому все це? Якою є наша провина? Чому Ти нас покинув? Чому Ти покинув наші народи? Чому Ти в такий спосіб розділив наші сім’ї?”.

“Сподіватися, що буде повністю змінено вже опублікований в усіх офіційних джерелах текст і зміст Хресної Дороги, – було марно. Але й скласти руки і нічого не робити – також було неможливо. І ось маємо конкретний результат”, – додав Юраш.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Заяву щодо спільної ходи оприлюднило і Християнське товариство українців Італії.

“У цей історичний момент ставити поряд націю-агресора та націю, яка потерпає від агресора, виглядає недоречним. У колективному сприйнятті українців цей факт сприймають, як ніби … розмістити разом самого Ісуса Христа та Понтія Пілата, котрий прирікає його до смерті”, – йдеться в заяві.

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук переконаний, що під час активної фази війни Росії в Україні говорити про будь-яке примирення – неможливо.

“Щоб миритися, треба бути живими. Коли триває активна фаза такої вбивчої війни, про це невчасно говорити. Спочатку потрібно припинити нас вбивати”, – цитує блаженнішого Святослава пресслужба УГКЦ.

Наступним кроком примирення між Росією та Україною має стати засудження винних і встановлення справедливості.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Коли буде засуджено російського агресора, наступним кроком може бути початок якогось процесу примирення. І це буде довгий процес. Бо процес примирення означає гоєння ран“, – додав Шевчук.

А ось як коментує це приниження України Папою інший представник УГКЦ – військовий капелан і волонтер:

Про Хресну Дорогу у Ватикані сказано багато…
Хочу висловити і свою думку.
Свідома українка ніколи не погодилася б на “допомогу” москальки. Вона без її “допомоги” могла б нести хрест. Або її могла допомогти людина з країни, яка допомагає Україні боронити свою незалежність.
Папа Франциск, який хоч і поцілував наш прапор з Бучі, все-таки не відчув, що пережив цей прапор і увесь Український народ. Нам від Папи не треба фальшивої дипломатії, а Правди Божої!
Виявляється, заради дипломатії можна зректися Правди??? Ні, не можна!
Ісус сказав: “Я – Дорога, Правда і Життя!”
Тому ми підемо за Христом, залишаючи збоку фальшиву дипломатію, лицемір’я і фарисейство!
о.Михайло Дзюба, капелан “Дзвін””

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності