Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Кримінальні авторитети подають до суду на президента Зеленського. Ось вона – демократія!

Обвинувачений в кількох злочинах на території Миколаївської області Апті Іслангірієв і ще десятки людей, пов’язаних з кримінальним світом, подали в суд позови до Президента України Володимиру Зеленському, щоб скасувати персональні санкції.

Про це стало відомо з відповідних судових матеріалів.

Як відомо, 14 травня Рада національної безпеки і оборони України провела засідання і вела санкції проти представників кримінального світу.

Як повідомив Президент України Володимир Зеленський, застосовані персональні санкції проти 557 злодіїв в законі і 111 іноземців, які є кримінальними авторитетами. Санкції передбачають блокування активів, заборону на в’їзд і перебування в Україні, примусове видворення з країни. А 21 травня Президент Володимир Зеленський видав указ №203 / 2021, який передбачає санкції проти фізичних та юридичних осіб.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У цей список під номером 649 потрапив фігурант ряду кримінальних проваджень, громадянин Російської Федерації Апті Іслангіріев, який проживає в місті Миколаєві. За останні три роки він затримувався кілька разів за підозрою в скоєнні злочинів, пов’язаних з викраденням людей, вимаганням, незаконним поводженням зі зброєю. Після затримання за Іслангірієва вносили застави, і він виходив на свободу.

15 липня адвокат Іслангірієва подала до Касаційного адміністративного суду позов з проханням про визнання протиправним та скасування Указу Президента України в частині внесення туди її клієнта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Суд прийняв цей позов і вирішив розглядати за правилами спрощеного позовного провадження колегією суддів у складі п’яти суддів: В’ячеслав Хохуляк, Ірина Васильєва, Світлана Пасічник, Валентина Юрченко та Микола Гусак.

Розгляд справи щодо Апті Іслангірієва призначили на 22 вересня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначимо, що подібних позовів до Президента України подано вже кілька десятків.

Зокрема, таким же чином санкції намагається скасувати Сергій Олійник (№560 в списку санкцій.).

Олійник відомий в статусі «злодія в законі» на прізвисько «Умка». Поліція називала «Умку» одним з найвпливовіших кримінальних авторитетів в Україні, як і затриманого в той же день Лашу Джвачвліані («Лаша Очамчирський», «Сван»). Вони контролювали криміналітет відразу в декількох областях – Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій і в частині Західного регіону.

Ще судиться за виключення зі списку санкцій вирішив Полікарп Джанелидзе (№155). Він не має громадянства, але має статус «злодія в законі» і відомий в певних колах на прізвисько «Поліком».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Більшість позовів також почнуть розглядати в вересні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності