Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Кумівство і корупція поглинули медицину Прикарпаття, – нове призначення…

Переможцем конкурсу на посаду керівника Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, який відбувся «таємно» 25 серпня цього року, став Ігор Дмитренко, зять головного лікаря Феофанії Ігора Семеніва.

Про це інформує Вільне інфо.

Дивним є те, що в конкурсі на вакантну посаду керівника НКП «Обласна дитяча клінічна лікарня» Ігор Дмитренко, за оцінкою цього ж Департаменту охорони здоров’я, зайняв ганебне останнє місце.

Не зумів Ігор Дмитренко взяти під контроль обласну дитячу клінічну лікарню – не біда, тепер, мабуть, з легкої подачі голови ОДА Віталія Федоріва візьме під контроль всю медицину Прикарпаття.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Давайте проаналізуємо ці події та спробуємо відшукати мотив…

Як повідомлялося в інтернет виданнях минулого року з цієї посади під тиском депутатів обласної ради був звільнився Микола Стовбан, близький друг Ігоря Дмитренка, побоявшись публічно звітувати перед депутатами на сесії обласної ради про свою діяльність, зокрема про проведення тендерів на закупівлю медичних виробів та обладнання.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Так, при проведенні одного з тендерів по закупівлі ендопротезів кульшових суглобів для обласної клінічної лікарні Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації правоохоронними органами було встановлено ряд грубих порушень та зловживань посадовими особами, що слугувало відкриттям кримінального провадження №12019090010004332 від 03.12.2018 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 2 ст. 191 КК України: «зловживання службовим становищем особами Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА». Переможцем тоді в даному тендері було визнано ТОВ «ДІМС», бенефіціаром якої на той час і був саме Ігор Дмитренко, директором Департаменту на той час був Микола Стовбан, а заступником Стовбана і одночасно головою тендерного комітету, який і акцептував переможця, на той час був чинний на сьогодні голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів.

Стаж державного службовця в Дмитренка відсутній, адже жодного дня він не працював ні в органах місцевого самоврядування, ні в органах влади, приймаючи участь в конкурсі на заміщення вакантної посади керівника НКП «Обласна дитяча клінічна лікарня» отримав позорне останнє місце…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ТАКОЖ ДО ТЕМИ:

За інформацією аналітичної платформи “YouCoontrol” власниками ТОВ «ДІМС» до червня 2020 року були Тарас Луцишин, Ігор Дмитренко та його дружина Гаталія Дмитренко.

Станом на сьогодні Ігор Дмитренко свою частку переоформив на свою дружину Наталю Дмитренко.

Проаналізувавши діяльність деяких фірм Івано-Франківщини, які з легкої подачі певних посадових осіб виграють тендери в лікувальних закладах області на поставку лікарських засобів та медичних виробів – «Івано-Франківська фармацевтична компанія», «Світ Ліків», «Фармамаркет», «ЛікФарм», «ДІМС» та інші, – можна зрозуміти неабияке бажання Ігора Дмитренка обійняти посаду очільника медицини Прикарпаття… Таке призначення сприятиме процвітанню та збільшенню прибутків цих фірм, адже конкуренція їм ні до чого…

Як приклад успішності, згідно інформації з сайту PROZORRO, ТОВ «ДІМС» станом на 25 вересня цього року від початку його створення є переможцем в 67 тендерах  на загальну суму 11,49 млн. грн. Доречним, також, було б зауважити дату створення ТОВ «ДІМС» – 21 квітня 2016, а це практично співпадає з періодом, коли в Департаменті охорони здоров’я на посаді тоді заступника без будь-якого конкурсу з’явився Микола Стовбан.

Як стверджують в тісних колах оточення Стовбана та Дмитренка, Стовбан почав агітацію та набір в їх команду молодих фахівців, які мають допомагати посадовим особам Департаменту охорони здоров’я в «правильному» складані тендерної документації, мабуть, з єдиною метою, щоб правильні фірми вигравали тендери, які проводитиме департамент, адже, можна зрозуміти, тепер він себе декларує «смотрящим» за «медичним общаком»…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нікого не здивує, що такі події відбуваються якраз перед рішенням уряду виділити значну суму додаткових коштів з державного бюджету областям у 2020-2021 роках з фонду боротьби з COVID-19, які будуть скеровані для закупівлі медичних виробів та обладнання для відділень екстреної медичної допомоги, а також 150 млн. доларів США буде виділено світовим банком. Івано-Франківська область, як зрозуміло з наведених цифр, має отримати до кінця року велику суму грошей.. А чи не планує, звичайно, ці кошти повністю контролювати і «розпилювати» Ігор Дмитренко під чуйним протекторатом голови ОДА Віталієм Федорівим та великим «комбінатором та фахівцем по організації тендерів» Миколою Стовбаном?..

Ось тепер все стає на свої місця! Ці два товариша просто помінялися місцями і тепер тендерами Департаменту охорони здоров’я, а відповідно і бюджетними коштами буде «рулити» Ігор Дмитренко, а Микола Стовбан буде організовувати перемогу «правильних фірм»!

Все стало на свої місця… Тому і не дивним є і той факт, що дане кримінальне провадження до сьогоднішнього дня так і не розслідуване. Маючи таких покровителів як головний лікар Феофанії та чинний голова облдержадміністрації воно і не дивно…

Оскільки правоохоронні органи мовчать, в цій історії своє слово мав би сказати Президент, адже високопосадовці облдержадміністрацій – це ж його команда і він також частково несе відповідальність за їх діяння… Йдучи в Президенти він же обіцяв боротися з «кумівством» та корупцією!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А взагалі, давно пора Президенту зробити «інвентаризацію» чиновників в обласній державній адміністрації на предмет фаховості та досвіду, корумпованості, зокрема вивчити як же призначалися горе чиновники в останні роки та з якою метою…

ЦІКАВО:

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності