Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Лікарі вимагають захисту від АТОвця, який побив лікаря на Дніпропетровщині

Сьогодні, 17 серпня, в Заводському районному суді на Дніпропетровщині відбулося судове засідання у справі активіста-громадського працівника Євгена Найди, обвинуваченого в побитті лікаря 7-ї міської лікарні Андрія Руденка.img20180817140613hdea4b4357b

Перед початком судового процесу у будівлі Заводського суду зібралися близько 100 медичних працівників з Кам’янське на чолі з директором департаменту охорони здоров’я міськради Юлією Манаєнковою. Медики прийшли підтримати потерпілого колегу і розгорнули плакат з написом: «Хто Наступний? Захістіть медіків». Вони вимагали розібратися з порушниками і покарати винних за всією суворістю Закону України.”Нашого співробітника Андрія Руденка побили люди, що назвалися активістами громадської організації «Рух «Громадька варта», – сказала Юлія Манаєнкова. – “Сталося це, нібито, через недбале лікування одного з родичів активіста. Ми провели службове розслідування, і з моменту виписки хворого до моменту смерті минуло мінімум 7 днів. Бабуся активіста дійсно була соматично дуже важка. Допомога в лікуванні їй надавалася не тільки в стаціонарі, але і вдома. Тому, я вважаю, що вирішувати конфлікти, застосовуючи грубу силу – НЕ розсудливо. Це кричущий факт, який не повинен залишитися безкарним, тому що кадрова ситуація в медицині не найкраща. Наші лікарі і навіть інтерни затребувані в багатьох країнах. Якщо їх не почнуть цінувати і захищати, то ситуація буде тільки погіршуватися. Підозрюваний – учасник АТО, адже його і його товаришів лікували такі ж лікарі!

Юлія Манаєнкова розповіла і про стан здоров’я потерпілого доктора.

Андрій Руденко знаходиться в реанімації з синцями, ударами, гематомами, струсом головного мозку та зламаними двома ребрами“, – додала директор департаменту охорони здоров’я міста Кам’янське.

Судове засідання розпочалося сьогодні о 14:25. У залі зібралася велика кількість глядачів і безпосередніх учасників судового засідання: родичі підсудного, активісти місцевих громадських організацій, ветерани АТО і медики.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Суддя Тимур Савранський зачитав свідчення всіх свідків і учасників інциденту. Євгену Найді інкримінували 296 статтю Кримінального кодексу України, частина 1 і 3 – хуліганство.

Сторона захисту попросила взяти до відома, що у підсудного двоє неповнолітніх дітей, мати після операції з онкологією і дружина, яка знаходиться на заробітках за кордоном. Всіх членів сім’ї утримує Євген.

У свою чергу, прокурор зазначила, що Євген може бути небезпечний для суспільства, так як, за словами заявника і свідків, громадський активіст поводився неадекватно і скоїв правопорушення з явним цинізмом. А його товариші залякували і тиснули на свідків події.

Вислухавши обидві сторони, суддя дав слово обвинуваченому.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Я шкодую і приношу свої вибачення! Розумію, що не повинен був так чинити і перегнув палицю. Упевнений, що в подальшому подібних ситуацій з моєю участю не відбудеться“, – сказав Євген Найда.img2018081714216ea50d68f3

Після слів обвинуваченого суддя оголосив перерву.

Після суддя зачитав звинувачення в бік активіста і перейшов до оголошення вердикту.

Тимур Савранський виніс вердикт: Євген Найда буде перебувати під вартою правоохоронних органів до 13 жовтня поточного року з правом внесення застави в розмірі 35540 гривень – максимальна застава в даному випадку. У разі внесення застави, Євген повинен буде в обов’язковому порядку щотижня відмічатися у районного дільничного, при цьому, не маючи права залишати територію міста до пізніше призначеного судом часу.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності