Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Літаки пригожина в росії, а він сам в білорусі чи на Тернопіллі?..

Керівник пвк «вагнера» євген пригожин після спроби бунту в росії таємниче зник. Однак у соцмережах шириться інформація, що він перебуває у білорусі.

Про це повідомляє Беларускі Гаюн.

Однак де саме насправді перебуває пригожин – невідомо. Водночас, два його літаки були помічені на території росії. А сьогоднішній корупційний скандал на Тернопіллі, де було затримано на хабарі в 1,8 млн грн місцевого голову облради свободівця Михайла Головка, начебто свідчить про те, що це була підстава з боку вагнерівців, переодягнутих ченцями МП з Почаєва…

Перший – бізнесджет BAe 125-800B (RA-02731) – з 22 червня перебуває в москві.

Другий, який і є в нього основним, Embraer Legacy 600 (RA-02795) вчора з Санкт-Петербургу літав на південь росії та пізно ввечері повернувся назад.

З цього випливає, що євгеній пригожин своїми літаками до білорусі не прилітав.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас, залишається кілька інших варіантів:

    • прилетів регулярним рейсом у Національний аеропорт Мінськ (ну, в аеропорту його начебто не бачили);
    • прилетів на Ан-124 (тоді йому треба було телепортуватися в Ульяновськ);
    • прилетів на одному з двох Іл-76 ПКС РФ у Мачулищі (о 00:50 або о 12:45), але здається, це не рівень кухаря, і там відсутні туалети там немає;
    • приїхав на авто.

Заколот пригожина у росії

24 червня засновник пвк «вагнера» євгеній пригожин заявив про «похід» на москву після затяжного конфлікту з міністром оборони рф сергеєм шойгу. Він сягнув апогею після того, як нібито російські війська завдали удару по тиловим таборам бойовиків.

Однак уже надвечір 24 червня пригожин заявив про припинення заколоту. Військові колони «вагнерівців» не дійшли до столиці рф 200 кілометрів.

Виявилося, що білоруський диктатор аляксандр лукашенко за дорученням владіміра путіна провів переговори з пригожиним і запропонував йому припинити заколот. Той погодився.

Прес-секретар путіна дмітрій пєсков заявив, що кримінальну справу стосовно євгенія пригожина буде припинено, він виїде до білорусі. Влада рф пообіцяла не переслідувати тих «вагнерівців», які взяли участь у заколоті з огляду на їхні фронтові заслуги. Однак, за даними ЗМІ, пригожин досі залишається під слідством у справі про заколот.

Очільник пвк «вагнер» в інтерв’ю журналістам назвав результат заколоту «нормальним», який «усіх підбадьорив».

Під час обшуку в готелі Трезіні у Санкт-Петербурзі, який вважають офісом пригожина, було виявлено фальшиві паспорти з його фотографіями.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності