Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Лисий урочисто відмовився від гребеня, а Україна – вугілля, якого й так не має

На саміті з клімату COP26 у Глазго понад 40 країн, де використовується вугілля, зобов’язалися відмовитися від викопного палива. Серед них такі країни, як Україна, В’єтнам, Польща та Канада.

Як повідомляє The Guardian, зобов’язання припускають, що країни, що підписалися, поступово відмовляться від будівництва нових вугільних електростанцій і більше не інвестуватимуть у цю галузь. Багатші економіки обіцяють, що зроблять це у 2030-х роках, а дрібніші – у 2040-х роках.

Мета – залишити вугілля в історії. Це важливо для Великої Британії як країни, яка приймає саміт, мета якого – поставити світ на шлях обмеження глобального нагріву.

Наголошується, що поетапна відмова від вугілля має вирішальне значення для скорочення викидів вуглецю, достатнього для того, щоб світ став на шлях обмеження глобального потепління.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Уряд Великої Британії пояснює, що ці країни швидко збільшать масштаби запровадження екологічно чистої енергетики.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

«Сьогоднішній день знаменує собою віху в наших глобальних зусиллях боротьби зі зміною клімату, оскільки країни з усіх куточків світу об’єднуються в Глазго, щоб заявити, що вугілля не відіграє жодної ролі в нашому майбутньому виробництві електроенергії. Сьогоднішні амбітні зобов’язання, взяті на себе нашими міжнародними партнерами, демонструють, що кінець вугілля є близьким», – заявив бізнес-секретар Великої Британії Квасі Квартенг.

Раніше Метеорологічне агентство ООН оприлюднило звіт, в якому заявляє про те, що концентрація парникових газів у 2020 році досягла рекордного рівня. Відповідно, світ вже далеко відійшов від раніше поставлених кліматичних цілей.

Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш попередив, що потепління клімату на планеті більш ніж на 1,5 градуси приведе до катастрофи. За його словами, уникнути цього можна досягненням вуглецевої нейтральності у найближче десятиліття.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Понад 100 країн світу пообіцяли покінчити з вирубуванням лісу до 2030 року. Про це йшлося на кліматичному саміті COP26 у Глазго.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності