Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Макрон і Ле Пен сперечаються напередодні виборів, хто з них ближчий до Путіна…

Тема російської агресії проти України стала однією з ключових тем дебатів кандидатів у президенти Франції Емануеля Макрона та Марін Ле Пен, які вийшли у ІІ-тур президентських виборів, які відбудуться вже цієї неділі. Хоча у Франції і відбуваються числені мітинги, що переходять навіть у невеличкі заворушення, проти обох кандидатів, а європейські ЗМІ не поспішають їх належно висвітлювати…

Про взаємозвинувачення обох кандидатів пише французька ґазета Figaro.

Словами Макрона “найближчими роками ЄС мусить збільшити інвестиції в оборону“.

Що стосується російської агресії, то Макрон вважає правильним продовження чинного курсу ЄС. “Ми повинні зробити більше і забезпечити, щоб у конфлікта не було ескалації. Ми повинні залишатися поруч із нашими союзниками, а також розмовляти з багатьма іншими країнами”,- заявив чинний президент Франції.

Несподівано з його діями погодилася лідерка правопопулістського “Національного фронту” Марін Ле Пен, яка разом із її батьком Жаном-Марі Ле Пеном, від якого так би мовити Марін успадкувала керівництво партією, ще до недавна вважалися друзями української право-радикальної партії ВО “Свобода” та її лідера Олега Тягнибока, але після того, коли офіційно стало відомо про близьку дружбу Ле Пенів із Кремлем, українці швидко відхрестилися від французьких націоналістів.

“Напад на Україну є неприйнятним. Ваші зусилля заслуговують на визнання, і ви заслуговуєте на підтримку в цьому плані”,- заявила вона.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У відповідь Макрон нагадав, що Ле Пен “була однією з перших лідерів, які визнали анексію Криму Росією у 2014 році”. Він переконаний – Ле Пен досі перебуває “в обіймах Кремля“, отримуючи фінансову допомогу від Кремля.

Також Ле Пен анонсувала, в разі своєї перемоги, про вихід Франції із НАТО, куди країна повернулася тільки у 2009 році після того, як уже раз вийшла із цього блоку у 1966 році при президенстві генерала де Голя…

Через це Макрон впевнений, що його опонентка, не зможе “відповідально представляти інтереси Франції”.

Показово, що у відповідь, Ле Пен сама звинуватила Макрона у контактах із Владіміром Путіним та підтримці ідеї “Європи від Лісабона до Владивостока”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, другий тур президентських виборів у франції відбудеться 24 квітня.

Французькі букмекери приймають ставки на результат ІІ-туру виборів і вважають,  що шанси на перемогу Макрона перевищують  90%. При цьому лідерство чинного президента Франції в опитуваннях напередодні другого туру виборів у неділю зміцніло.

Три опитування щодо голосування у другому турі показують найкращий результат для Макрона у порівнянні з результатами перед першим туром із середнім показником у 55,8%.

Про російські звязки Ле Пен читайте статтю: Друг не на словах: як Марін Ле Пен відмовилася від Путіна, але продовжує йому допомагати.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності