Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Макрону перед виборами потрібен цап-відбувайло – голова розвідки Франції

Напередодні президентських виборів у Франції, що мають відбутися 10 квітня, Єлисейський палац звільняє главу розвідки* генерала Еріка Відо буцімто через “помилкові оцінки реалістичності російського вторгнення в Україну“.

Про це, посилаючись на джерела в армії, пише французька Figaro.

За даними видання, генерал Відо залишить свою посаду, через помилкові оцінки щодо реалістичності російського вторгнення в Україну.

Джерела відмічають – чутки про звільнення високопоставленого офіцера через “недосконалій фаховий рівень” ходили вже протягом кількох днів. Однак спочатку говорили про його переведення на іншу посаду, чого не буде.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Керівником розвідки генерал Відо був призначений минулого літа. До того він керував силами спеціальних операцій.

Figaro нагадує – скандал навколо генерала Відо виник ще напередодні березня, коли начальник генштабу генерал Тьєррі Буркхард визнав, що французька розвідка, на відміну від колег з США та Британії, вважала малоймовірним російське вторгнення.

“Американці переконували, що росіяни збираються атакувати, і вони мали рацію. Наші служби скоріше вважали, що завоювання України буде коштувати для РФ дорого і що у них є інші варіанти “збити” президента Зеленського”, – пояснив генерал, з котрого роблять цапа-відбувайла напередодні президентських виборів у Франції.

Нагадаємо, що нині діючого президента Франції Макрона у світі вже давно називають маріонеткою Кремля, а електорат вже не раз собі дозволяв собі плювати йому у обличчя та навіть бити в пику… Попри це 5 січня цього року Макрон заявив, що висуватиметься на повторний термін.

*Розвідувальне співтовариство Франції (фр. Communauté française de renseignement) — збірний термін для позначення всіх нині діючих спецслужб Франції, використовуваний з початку 2000-х у французьких військових та дипломатичних колах. Розвідувальне співтовариство Франції діє під загальним керівництвом Національної ради з розвідки — підрозділу Ради з оборони та національної безпеки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Розвідувальні організації:

Підвідомчі міністерству оборони

Підлеглі безпосередньо міністру:

  • Генеральний директорат зовнішньої безпеки (DGSE), відповідальний за зовнішню розвідку та контррозвідки;
  • Директорат безпеки оборони (DPSD), відповідальний за безпеку військовослужбовців, оборонної інформації, споруд та інфраструктури.

Підлеглі Генеральному штабу ЗС Франції:

  • Управління військової розвідки (DRM), що відповідає за збір розвідувальної інформації стратегічного та тактичного значення.

Деякі експерти виділяють в складі спецслужб, підпорядкованих Міністерству оборони, ще дві:

  • Бригада розвідки та радіоелектронної боротьби (BRGE), яка веде радіоелектронну та радіотехнічну розвідку в інтересах Міністра оборони та військового командування, а також займається питаннями захисту військових ліній зв’язку та інформаційних систем.
  • Центральна служба безпеки інформаційних систем (SCSSI), що відповідає за розробку нормативних актів та контроль у галузі використання криптосистем.

Підвідомчі міністерству внутрішніх справ

Підлеглі генеральної дирекції національної поліції:

  • Головне управління внутрішньої розвідки (DCRI), відповідає за контррозвідку та боротьбу з тероризмом. DCRI створено внаслідок об’єднання Управління територіального нагляду (DST) та Головного управління загальної розвідки (CDSR), що стався 2008 року.
  • Координаційна група по боротьбі з тероризмом (UCLAT) — відповідає за координацію всіх урядових органів у сфері боротьби з тероризмом.

Підлеглі префектурі поліції:

  • Розвідувальне управління префектури поліції Парижа (DRPP) — відповідає за боротьби з тероризмом та запобігання порушень громадського порядку в Парижі та найближчих передмістях. Також координує розвідувальну діяльність на рівні великого Парижа.

Підвідомчі міністерству економіки

  • Національний директорат розвідки та митних розслідувань (DNRED), відповідає за боротьбу з контрабандою;
  • Управління розвідки та протидії підпільним фінансовим схемам (TRACFIN), відповідає за боротьбу з відмиванням грошей.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності