Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Франція, як і Німеччина, теж проти членства України в НАТО

German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron arrive to a news conference at the Chancellery in Berlin, Germany, May 15, 2017. REUTERS/Fabrizio Bensch

Переважна більшість країн-членів Північноатлантичного альянсу на чолі з Францією та Німеччиною не хочуть бачити серед своїх союзників Україну.

Головною причиною цього є багаторічний воєнний конфлікт із РФ, написав на своїй сторінці у Twitter високопоставлений дипломат з оточення Емануеля Макрона Жерар Аро.

За словами колишнього французького посла в Ізраїлі та США, “напружені відносини” Києва з Москвою можуть підірвати єдність НАТО і зруйнувати континентальну безпеку в Європі.

«Наївно думати, що США можуть нав’язати Франції та Німеччині свою думку, особливо щодо прийняття нових членів до Альянсу. Перед цим серед партнерів завжди ведуться переговори. Україна може претендувати на членство, але ухвалення остаточного рішення перебуває у виключній компетенції керівництва НАТО, яке дослухається до зауважень і пропозицій всіх своїх членів», – зазначив Жерар Аро.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Французький дипломат також додав, що заради стабільності у світі Північноатлантичний альянс повинен утриматися від постійної підтримки тих країн, які Кремль вважає зоною своїх зовнішньополітичних інтересів.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності