Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Медикаментозний суїцид двох дітей вкотре доводить НЕБЕЗПЕКУ від БЛОГЕРІВ

В місті Боярка Фастівського району дві семикласниці під впливом одного з інтернет-каналів отруїлися медичним препаратом “Дротаверин”.

Про це повідомляє поліція Київщини.

Попередньо встановлено, що дівчата подивилися відео в одній із популярних соціальних мереж з закликом спробувати медичний препарат. На перерві учениці придбали в аптеці “Дротаверин” та вжили кожна по 40 таблеток в приміщені школи.

Вже при незначному передозуванні дротаверину можуть спостерігатися порушення серцевого ритму та провідності, в тому числі повна блокада пучка Гіса та зупинка серця, які можуть бути летальними.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Дівчат у непритомному стані знайшли однокласниці, які забили на сполох.

Також поліцейські встановили провізорів, які зізналися у тому, що продали лікарський препарат дітям.

Враховуючи те, що препарат “Дротаверин” є аналогом препарату “НО-ШПА” та відпускається без рецепта, слідчі невідкладно направили листи до Держлікслужби щодо законності продажу лікарських препаратів дітям та до Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА  щодо попередження таких порушень у майбутньому“.

У місті Боярка, що на Київщині, дві учениці 7 класу отруїлися невідомими речовинами, внаслідок чого одна дитина померла.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба припустив, що отруєння 12-річних школярок у Боярці пов’язане “з небезпечними інтернет-іграми”.

Нагадаємо, що перед цим в Києві за один троє дівчаток різного віку вчинили самогубство, кинувшись з висоти. Також про подібні випадки повідомлялося й з інших областей.

У зв’язку з цим багато хто припускає, що в інтернет-мережу повернувся аналог суїцидальної гри “Синій кит”, що колись забрала життя сотень дітей на теренах України, Росії та ін. сусідніх держав.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А ось лікар, політичний аналітик та діяч Тарас Боднар переконаний, що навіть при цьому Україні не можна робити різкий перехід до виключно рецептурної системи, адже це просто полегшить роботу медпредставникам за посередництвом лікарів і великим імпортним фармкомпаніям остаточно витіснити з ринку дешеві вітчизняні аналоги, які доволі часто є набагато кращими і ефективнішими, того, що “заінтересовані” медики нав’язують своїм пацієнтам. А при рецептурній системі дітям зловмисники із інтернет-каналів будуть радити приймати вже щось інше – рідину для зняття лаку з нігтів, бензин, тощо…

Тому ще раз повторюю, щоб в подальшому уникнути подібних злочинів, слід за прикладом Італії, яка після смерті 10-літньої дитини радикально вчинила із інтернет-каналом Tik-Tok, Китаю, який позакривав масу соцмереж і поставив на особистий контроль кожного користувача інтернету, Україні теж слід вжити певних радикальних заходів. Для початку обмежити засилля інтернет-простору блогерами та їх блогами, каналами. Сьогодні запитай любу дитину, ким та хоче бути за професією у майбутньому, і у 80% випадків почуєш у відповідь, що “блогером” – а це вже деградація і дегенерація. Тому блоги і канали слід дозволити вести виключно посадовцям, депутатам, політикам, а всіх інших “геніїв” відправляти до лікарів“, – доводить Тарас Боднар.

За допомогою хештегів #таблетки та #чтобудетесли вдалося проглянути величезну кількість коротких відео з використанням різноманітних медичних препаратів не за призначенням.

До прикладу, ось скріншот одного з таких відео:

На своїй сторінці фейсбук уповноважений з прав дитини Микола Кулеба висловив співчуття батькам та додав:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Небезпека в Інтернеті більша, ніж здається. Діти можуть не розуміти наслідків своїх дій, можуть вважати розвагою те, що призводить до катастрофічних наслідків.

Поговоріть зі своїми дітьми про небезпеку онлайн!

Нагадайте дітям про важливі правила користування Інтернетом і соціальними мережами.

☑Не спілкуватися з незнайомцями

☑Не повторювати дії, які пропонуються в мережі

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

❗Поясніть, що «розваги» онлайн несуть небезпечні, а часом – невідворотні наслідки в реальному житті!”

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності