Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Мер Івано-Церківська не мав наміру цілком вигравати суд за “Центральний Ринок”?

Мало хто в Україні не чув про “найкраще місто для проживання – Івано-Церківськ”, згідно “рейтингів”, його дивакуватого мера-свободівця Руслана Марцінківа, а також про півторарічні бойовища за місцевий центральний продуктовий (тепер уже частково) Ринок. Адже ці бої досі тривали з поперемінними успіхами сторін, яких офіційно було дві, а насправді, як і годиться в кримінальних розбірках, де замішана політика, їх було значно більше. Мешканці міста  ще чудово пам’ятають сотні спортивних молодиків, місцевих та звезених чи не з усієї України, а також численні вантажівки та автобуси з поліцією, теж зігнаною з кількох областей, бо своя місцева зайняла позицію невтручання. Кажуть, в “Боллівуді” уже навіть зняли індійський бойовик за сюжетом цих подій, а тепер ще й Голлівуд хоче свою екранізацію зробити, хоча ця історія чи її черговий етап скінчився тільки цими днями…

Так міська рада Івано-Церківська, в якій нема й натяку на будь-яку опозицію до мера, показово звернулася до Господарського суду з вимогою стягнути з орендаря центрального ринку на вулиці Дністровській –  ТОВ “Торговий сервіс”, 2, 9 млн грн боргу, пені та інфляційних втрат. Також через існуючу заборгованість місто просило розірвати договір оренди ринку.

Однак в підсумку позивач лише частково виграв суд, а приміщення ринку залишилося за ТОВ “Торгов ий сервіс”.

Як йдеться у матеріалах справи, борг в сумі  2 823 820,93 грн виник в час, коли фірма зазнала рейдерської атаки і не контролювала ринок та не вела операційної діяльності. Про форс-мажорні обставини свідчить сертифікат Івано-Франківської Торгово-промислової палати. Разом з тим представник підприємства у засіданні заявив, що фірма не відкидає наявність заборгованості і вже її гасить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“В результаті незаконних дій третіх осіб з 24.10.2019 власники ТОВ “Торговий сервіс” не мали фізичного доступу ні до майна, ні до рахунків Товариства, у зв’язку з чим позбавлені можливості здійснити своєчасну сплату орендної плати за договором”, – йдеться у матеріалах справи.

Після відновлення ТОВ “Торговий сервіс” контролю над своїми рахунками, вже у цьому році були здійснені кілька перерахунків коштів у бюджет Івано-Франківська. Тому суд не побачив потреби у розірванні договору оренди ринку.

В цьому спірному випадку, за переконанням суду…розірвання договору оренди порушить “справедливий баланс” …і порушує принцип розумної пропорційності. Визначення міри відповідальності має бути розумною за відповідних обставин та відповідати наслідкам, які може потягнути така дія” – йдеться у рішенні судді Кобецької.

В підсумку суд вирішив позов задовільнити частково – лише стягнути з “Торгового сервісу” 52 908,36 грн пені, 14 422,49 грн – 3% річних, 32 561,16 грн – інфляційних втрат, та 46 125,69грн – судового збору. В частині стягнення 2 823 820,93 грн – орендної плати – провадження у справі закрив. Також відмовив у розірванні договору оренди приміщень ринку, який триває до 31 грудня 2022 року.

Нагадаємо, у вересні 2019-го року представники “Торгового сервісу” заявили про рейдерське захоплення ринку. Декілька разів власник товариства екс-депутат міськради від ПР, якого ще називають кримінальним авторитетом, Ігор Халаменда намагався повернути ринок, проте – безрезультатно. Відтоді центральним ринком міста керувало товариство “Марксмен Компані”. У квітні 2021 року “Торговий сервіс” повернув контроль над об’єктом. Хоча у власниках тепер немає прізвища Халаменди, за даними місцевих журналістів він досі має вплив та підприємство.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, раніше, 18 жовтня, на позачерговій сесії міської ради, в якій, нагадаємо, не існує опозиції меру, депутати якось показово і без жодного натхнення не підтримали погодження мирової угоди з ТОВ “Торговий сервіс”. Згодом у фірмі відреагували на позицію мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа щодо мирової угоди з містом.

усі ФОТО-архівні з відкритих джерел

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності