Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

МОЗ закупить у Pfizer ліки від коронавірусу, раз вакцина не помогла

Україна підписала договір із компанією Pfizer про основні умови закупівлі інноваційних ліків «Паксловід». Це препарат для амбулаторного лікування хворих з коронавірусною хворобою.

Посилаючись на брифінг міністра охорони здоров’я Віктора Ляшко, законтрактовано до закупівлі 300 тисяч курсів лікарського засобу.

«Як і анонсував раніше, Україна підписала договір із компанією «Пфайзер» про основні умови закупівлі інноваційних ліків «Паксловід» для амбулаторного лікування хворих з коронавірусною хворобою», – заявив Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Використання цих ліків дозволить не допустити ускладнень, госпіталізації та смертей пацієнтів із COVID-19 з груп ризику.

«У листопаді 2021 року виробник цих ліків, компанія Pfizer оголосила результати клінічних досліджень. При призначенні «Паксловіда» протягом трьох днів після появи симптомів COVID відбувається скорочення госпіталізацій або смертельних випадків на 89 % та на 85 %, якщо лікування починати протягом п’яти днів», – повідомив міністр.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Нагадаємо, Фармацевтична компанія Pfizer офіційно завершила випробування експериментальних таблеток від COVID – 19 на території США раніше, ніж очікувалося. Результати тестування виявилися успішними.

Наприкінці вересня Pfizer почала випробування перорального препарату від коронавірусу на 2660 людях.  Ліки призначені для постконтактної профілактики COVID-19.

У жовтні фармкомпанія Merck оголосила про розробку препарату від коронавірусу COVID-19, який може полегшувати перебіг хвороби та відповідно знизити число госпіталізацій і смертей.  Європейське агентство з лікарських засобів рекомендувало до застосування пігулки проти коронавірусу Lagevrio (також відомого як Молнупіравір) від Merck.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності