Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

На честь українського генерала УНР в столиці Польщі назвали сквер

Минулого тижня у Варшаві відбулася офіційна церемонія відкриття скверу імені генерала армії Української народної республіки Марка Безручка.

У церемонії взяли участь близько 100 осіб, серед них представники української громади та дипломати, польські урядовці та представники місцевої адміністрації, нащадки генерала Безручка.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця наголосив, що нинішня подія є підтвердженням дружби і близьких відносин між Україною та Польщею.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: 100-річчя від початку Варшавської битви або “Дива на Віслі”

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Варшаві матимемо ще одне місце, яке об’єднує українців і поляків. Без сумніву, Марко Безручко є тією особою, яка об’єднує наші народи, яка є героєм як України, так і Польщі”, – сказав він.

 

Очільник канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський наголосив, що постать Безручка показує, що поляків та українців об’єднують ті самі цінності: воля і свобода.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Генерал-хорунжий армії УНР Безручко очолював оборону від наступу більшовиків польського міста Замостя в серпні-вересні 1920 року. Згодом він жив і працював у Варшаві, був членом Вищої військової ради УНР в екзилі, міністром екзильного уряду, головою Українського клубу, головою Українського воєнно-історичного товариства у Варшаві, редактором та видавцем військово-історичного мемуарного збірника “За Державність”.

Безручко похований на Вольському православному кладовищі у Варшаві.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності