Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Президентом Польщі залишається Анджей Дуда – онук вояка УПА, полеглого на Прикарпатті

В Польщі вдруге поспіль на Президентських виборах переміг католик Анджей Дуда, обійшовши свого конкурента-ліберала, і тим самим вкотре довівши, що Польща залишається відданою Святому Престолу (Ватикану) та консервативним сімейним цінностям, а не ідеям Джорджа Сороса.

Gepostet von Andrii Telizhenko am Montag, 13. Juli 2020

Тож чинний президент Польщі Анджей Дуда виграв другий тур президентських виборів і залишиться на посаді на другий термін.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Дідо Президента Польщі загинув в лавах УПА під Болеховом

Державна виборча комісія Польщі підрахувала 99,69% протоколів, за результатами яких Дуду підтримав 51,21% виборців, що прийшли на дільниці, а його опонента, кандидата від опозиційної правоцентристської ліберальної партії «Громадянська позиція» і мера Варшави Рафала Тшасковського – 48,79%.

Комісія ще не отримала протоколи з 5 виборчих дільниць, проте кількість непідрахованих голосів не матиме суттєвого впливу на остаточний результат. За даними комісії, явка на виборах у неділі була рекордною для сучасної Польщі і склала 68,12%.

Зазначимо, що перемогу Дуди показав і екзит-пол, проте відрив був мінімальний (50,4% у Дуди проти 49,6% у Тшасковського) і перебував у межах статистичної похибки 2%, тому інтрига зберігалася.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Анджей Дуда був обраний президентом Польщі у травні 2015. До цього був статс-секретарем у канцелярії президента Польщі Леха Качинського, а також депутатом Сейму. Депутат Європейського парламенту з 2014 року. Член партії «Право і справедливість», виступає за традиційну модель сім’ї і відкидає одностатеві шлюби.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: У Польщі на президентських перегонах лідирує Дуда, пори жорстку критику ЛГБТ та лібералів з Єврокомісії

Нагадаємо, що перший тур президентських виборів у Польщі відбувся 28 червня. У той же день, опісля оголошення результатів екзит-полів стало відомо, що до другого туру виборів пройшли Анджей Дуда та Рафал Тшасковський. Вже після опрацювання 100% електронних протоколів, Дуда посів перше місце, отримавши 43,50% голосів, Рафал Тшасковський набрав 30,46% голосів.

Соціологи рівно оцінювали шанси на перемогу в другому турі у обох кандидатів. Для прикладу соціологи з IBRiS, в опитуванні для видання Wirtualna Polska, прогнозували перемогу Тшасковського: 47,2% респондентів проголосували б за нього, а 45,9% надали б перевагу Дуді. Тоді як у опитуванні компанії Social Changes, результати свідчили, що чинний президент набрав би 47%, а Рафал Тшасковський – 46%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності