Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

На мільярдера Бренсона час знайшовся у всіх, а на сенатора-республіканця Ріша…

Цього тижня Київ та Гостомель відвідав британський мультимільярдер, засновник корпорації Virgin Group*, Річард Бренсон.

На запрошення Президента України Володимира Зеленського сьогодні Річард Бренсон приїхав до Києва, щоб зустрітися з президентом, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та групою лідерів українського бізнесу. Він також відвідав міста Київщини, що зазнали російських нападів.

Після запрошення президента Зеленського я поїхав до Києва, щоб зустрітися з президентом, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та групою лідерів українського бізнесу. Я також відвідав деякі з місць російських атак після початку жахливого вторгнення пУтіна. Моя головна мета поїздки до Києва полягала в тому, щоб зустрітися та вислухати українців, зрозуміти їхні страхи та занепокоєння, а також дізнатися, що бізнес у партнерстві з громадянським суспільством та урядами може зробити для найбільш ефективної підтримки України. Я все ще сподіваюся, що Україна та її народ переможуть і переможуть у цій війні, взявши під контроль свою територію, свій суверенітет і свій майбутній шлях. Але, як ніколи, ми всі маємо об’єднатися та протистояти загрозі, з якою постає Україна та світ:“, – написав мільярдер на своїй сторінці.

За його словами, потрапити в країну, в якій ведеться війна, — це назвичайно емоційний досвід.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Я добре запам’ятав Київ з попередніх візитів у 2014 та 2015 роках. Це чудова столиця, з приголомшливим історичним міським пейзажем, на березі величного Дніпра. Але шрами війни неминучі в цьому великому місті, особливо в спалених снарядами житлових будинків, які постраждали від авіаударів і ракетних обстрілів росії», — поділився бізнесмен.

Зокрема, Річард Бренсон відвідав місце у Шевченківському районі, де кілька днів тому стався російський ракетний удар. Особливо його вразили руїни згорілого дитячого садка.

Далі він поїхав до аеропорту Гостомелю, де в перші дні російського вторгнення велися напружені бої. Тут був розташований знаменитий Ан-225, найбільший у світі транспортний літак і гордість української авіації, який знищили окупанти.

«Я сподіваюся, що спадщина „Мрії“ збережеться, і що міжнародна спільнота знайде шляхи допомогти Україні відновити не лише цей аеродром, а й повернути до життя українську аерокосмічну промисловість, — розповів Річард Бренсон. — Коли йдеться про підтримку України, важливі всі зусилля. Підтримка підприємств та фондів, місцевих гуманітарних організацій, політична рішучість у всьому світі накласти санкції на пУтіна та його друзів та забезпечити терміново необхідну зброю та навчання військових».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомив очільник фракції «Слуга Народу» у Верховній Раді Давид Арахамія, вже зараз опрацьовується проєкт будівництва нового літака — оновленого, на базі сучасного цифрового обладнання.

Нагадаємо, що цього тижня Київ і “Мрію” також відвідав американський сенатор Джим Ріш, який є представником однієї з двох голвних партій США Республіуанської, що є в опозиції до Джо Байдена та вимагає в Білого дому контролю над допомогою, що виділяється Україні США. Якщо президент Зеленський у цей час був зайнятий на зустрічі із президенткою Молдови, яка теж цього дня прилетіла до Києва, то де були інші представники владної верхівки під час візиту американського ревізора з команди Трампа, залишається невідомим… Гадаємо, Байден цей їхній крок оцінив.

ФОТО: сенатор Ріш “інспектує” руїни “Мрії”

Потім Річард Бренсон пообідав з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою і зустрівся з групою лідерів українського бізнесу на платформі станції метро «Майдан Незалежності».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Розмову модерував міністр трансформації Михайло Федоров.

Крім того, Річард Бренсон зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським та представниками уряду.

«Контраст із нашою першою розмовою лише за два дні до вторгнення не міг бути більшим. В очах світу та свого народу Президент став рідкісним лідером воєнного часу, який проектує незламний дух і невпинну рішучість довести цю війну до кінця та відбити агресію, — зазначив бізнесмен. — Я зберігаю надію, що Україна та її чудовий народ переможуть і виграють цю війну, взявши під контроль свою територію, свій суверенітет і свій майбутній шлях. Але, як ніколи, всі ми маємо об’єднатися і протистояти загрозі, яка постала перед Україною та світом».

Володимир Зеленський і Річард Бренсон обговорили питання збереження на високому рівні уваги світу до російського вторгнення в Україну, проєкти в галузі енергоефективності. Мільярдер висловив готовність допомагати всім, чим зможе. Засновник Virgin Group зазначив, що вражений оптимізмом українців і тим, що навіть у такі важкі хвилини вони думають про відновлення країни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Візит британського бізнесмена Річарда Бренсона до України — чергове нагадування, що світ і відомі люди продовжують нас підтримувати. Поспілкувалися про збереження уваги світу до війни в Україні, а також перспективи співпраці у післявоєнній відбудові», — написав Володимир Зеленський.

*Річард Бренсон — легендарний британський підприємець, один з найбагатших людей планети. Заснував корпорацію Virgin, яка сьогодні об’єднує під своїм брендом майже 400 компаній у найрізноманітніших сферах — від видавничої діяльності та авіаперевезень до космічного та підводного туризму. Автор книг, українською перекладені «До біса все! Бери й роби!», «Шлях Virgin», «Під три чорти турботи!».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності