Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

НАТО теж заявляє, що саме воно НАЙБІЛЬШЕ дпопмагає Україні

Заступник генсека НАТО Мірча Джоане не погоджується з критикою про те, що НАТО недостатньо допомагає Україні у захисті від агресії РФ, тому що роль Альянсу варто розглядати у комплексі з усім, чим допомагають партнери.

Про це він розповів в інтерв’ю українським ЗМІ.

“У нас у НАТО є згода про “розподіл ролей”. Альянс як такий надає Україні нелетальну допомогу, а держави-члени – летальну зброю. Зрештою, що важливіше для вас самих: цей розподіл, чи вам цікавий кінцевий результат, тобто надана Україні допомога? Тому я раджу друзям у Києві сприймати нашу допомогу в цілому”, – зазначив Джоане.

На запитання про надану саме НАТО нелетальну допомогу він уточнив, що це паливо, засоби хімічного, біологічного та ядерного захисту, підтримка в кіберпросторі, боротьба з дезінформацією, підтримка стійкості України, а також навчання для українських військових, що відбувалися після 2014 року.

“Звичайно, ми всі аплодуємо та неймовірно захоплюємося сміливістю ваших солдат. Але один з компонентів їхнього успіху на полі бою – це те, що їх навчили веденню бою за стандартами НАТО! Це робив і Альянс як організація, і окремі союзники – канадці, британці, американці, поляки, румуни тощо. Нинішня настільки успішна діяльність ЗСУ – це комбінація героїзму та винахідливості. Ми справді бачимо багато класних військових рішень з їхнього боку. Але це – як раз ті рішення, які відповідають натівському стилю, які стали можливі завдяки тим підходам до командування, яким ми вас вчили. І це допомагає Україні!”, – зазначив заступник генсека.

Джоане додав, що Україна може розраховувати також на поступовий перехід на зброю західних зразків, тому що резерви її радянських запасів вичерпуються, і НАТО також зіграє у цьому роль.

Мірча Джоане сказав, що союзники зумисно розподілили ролі так, аби зустрічі “формату Рамштайн” для підтримки України зброєю координувалися не через Альянс.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності