Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

$2,1 млрд від Польщі та $4,6 (5,6) млрд від США, – обіцяють ще… (оновлено)

На початок цього тижня США вже передали Україні озброєння на $4,6 млрд від початку нападу Росії на Україну.

Посольство США в Україні опублікувало інфографіку, де докладно розписано, яке озброєння вже Україна отримала.

Зазначимо, що в недалекому майбутньому США обіцяють надати Україні ще допомоги на понад $1 млрд, тієї допомоги, яка була потрібна ще на вчора. Та далекобійних ракет, щоб зруйнувати Керченський міст, чи хоча б затопити один із мокшанських ракетоносців у Чорному морі, серед цієї допомоги знову не буде. Це пояснюють тим, що росія черговий раз пригрозила Байдену ядерною кнопкою…

І вже сьогодні держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що обсяг військової допомоги США з початку російського вторгнення ВЖЕ СЯГНУВ $5,6 млрд. Тобто, не встигли вони пообіцяти Україні, як вже відразу записали наступні $1,2 млрд. до того, що вже дали (Василь ще не спав із Марічкою, а вона вже від нього якось вагітна, кажуть у народі про таке).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Ми впровадили потужні санкції проти Росії, зміцнили стримування та оборону НАТО на східному фланзі та надали історичний рівень військової та іншої допомоги Україні, оскільки вона хоробро захищала свою територію та свою свободу. Наша рішучість непохитна. Ми єдині з Україною”, – заявив Блінкен.

Нагадаємо, що від 24 лютого маленька сусідня Польща надала Україні військової та іншої допомоги на суму близько $2,1 млрд

Сама Польща поставила Києву озброєнь більш ніж на $2 млрд — на даний момент більше, ніж будь-яка інша країна. «Ми просимо союзників передати нам зброю, необов’язково нову. Ми віддали техніку, що була у використанні, і таку ж готові прийняти», — заявив Дуда.

Зазначимо, що Польща, Прибалтика та Чехія залишаються чи не єдиними країнами в світі, які по справжньому усвідомлюють загрозу Європі в разі поразки України, чи навіть несвоєчасної із запізненням поставки такої необхідної Україні зброї.

Тож не дивно, що США підтримують створення союзу між Україною, Великою Британією, Польщею та Балтійськими країнами, якщо він посилюватиме оборонний потенціал.

Постійний представник США Джуліана Сміт при НАТО зазначила, що Вашингтон зацікавлений у зміцненні можливостей Альянсу, зокрема, на східному фланзі.

Тим часом президент Зеленський та міністр оборони Резніков закликають поспішити із військовою допомогою Україні, адже на фронті починає відчуватися нестача озброєння і боєприпасів:

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності