Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Навіть КОН’ЮКТИВІТ, МІГРЕНЬ чи ВТОМА можуть бути симптомами “Омікрону”

Штам “Омікрон” уже проявив свої основні симптоми. Медики зазначають, що хоча більшість із них непримітні, а проте вслід за ними можуть прийти важкі ускладнення і навіть смерть. Лікарі закликають не легковажити життям і виконувати всі настанови медиків.

Як інформує “Molbuk”, серед них – головний біль, нудота, налиті кров’ю очі та випадіння волосся. Фахівці перелічили ознаки COVID-19, на які слід звертати увагу.

Головний біль

За словами британського вірусолога і професора молекулярної онкології, професора Лоуренса Янга, головний біль вважається найпоширенішим симптомом штаму “Омікрон.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Втома

Ще одним симптомом, який з’являється на ранніх стадіях у хворих на Covid-19, є втома. Втома, пов’язана з Covid-19, означатиме, що люди будуть відчувати себе надзвичайно виснаженими навіть після відпочинку.

Біль у горлі

Згідно з даними програми ZOE Covid, майже половина людей, які захворіли на COVID-19, скаржилися на біль у горлі. Але він не надто сильний і зникає вже після п’яти днів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нежить

Нежить був другим за поширеністю симптомом коронавірусної хвороби. Близько у 60% хворих він був присутнім. Професор Тім Спектор з Королівського коледжу Лондона раніше зазначав, що симптоми Covid-19 зараз все більше схожі на звичайну застуду.

Чхання

Хоча чхання не є типовим симптомом Covid-19 і зазвичай є ознакою звичайної застуди, дослідження ZOE показало, що часте чхання, тобто більше, ніж зазвичай, може бути ознакою інфікованості коронавірусом у тих, хто щеплений.

Кашель

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Постійний кашель зустрічається лише у 4 з 10 людей, заражених коронавірусом.

Підвищена температура

Цей симптом означає, що тіло реагує на інфекцію і допомагаючи імунній системі боротися з нею.

“Рожеве око” (кон’юнктивіт)

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Коронавірус здатен проникати в клітини організму через рецептори ангіотензин-перетворюючого ферменту ACE2. Вони розташовані в сітківці та епітеліальних клітинах, що вистилають білки, повіки. Це активізує процес запалення, що супроводжується симптомами кон’юнктивіту.

ЦІКАВО, що сьогодні, 15 січня 2022 р., вдень Блаженнійший Митрополит ПЦУ Епіфаній отримав підтвердження позитивного тесту на коронавірус. Минулого року Предстоятель ПЦУ пройшов повний курс вакцинації.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності