ВІЙНА

Найзручніше для США назвати ТЕПЕР поцуплені документи “ФЕЙКОМ”

Міністерство юстиції США розпочало розслідування витоку величезної кількості документів американської розвідки, які були опубліковані в соціальних мережах протягом останніх тижнів.

Про це пише CNN.

Розслідування розпочали після того, як у п’ятницю з’явилися нові документи, що охоплюють широкий спектр питань – від підтримки України з боку США до інформації про ключових союзників США, таких як Ізраїль, що збільшило кількість наслідків і без того тривожних витоків інформації.

«Ми зв’язалися з Міністерством оборони з цього приводу і розпочали розслідування», – заявив представник Міністерства юстиції у Вашингтоні.

У четвер Пентагон заявив, що вивчає це питання після того, як у соціальних мережах з’явилися повідомлення про очевидно засекречені документи про війну в Україні.

«Вони виглядають справжніми», – сказав американський посадовець в інтерв’ю CNN про витік документів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Американські посадовці кажуть, що серйозно ставляться до витоку інформації, проводячи розслідування і працюючи над більш офіційною оцінкою того, що міститься в документах і як вони потрапили в мережу.

Документи, які були оприлюднені в п’ятницю, схоже, були розміщені в Інтернеті протягом останніх кількох тижнів. Вони, як видається, містять секретну інформацію на різні теми – від операцій найманців «Вагнера» в Африці та шляхів надання Ізраїлем летальної допомоги Україні до розвідувальних даних про зв’язки Об’єднаних Арабських Еміратів з росією та занепокоєння Південної Кореї щодо надання боєприпасів США для використання в Україні.

Раніше Міністерство оборони Франції заперечило присутність французьких солдатів в Україні, про що нібито свідчать документи, які приписують Пентагону і які потрапили в кацапській мережі.

Також нагадаємо, що радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк натякає, що матеріали про підготовку українського контрнаступу, які з’явилися в мережі як нібито витік секретних військових документів, є підробкою, створеною московитською розвідкою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Так само українські журналісти в США, буцімто посилаючись на свої джерела в тамтешній владі, повідомляють, що документи є фейковими, бо багато опублікованих матеріалів подано у вигляді фото друкованих паперових документів, коли в США їх уже не друкують, а подають виключно в електронному варіанті. Та хіба електронний носій не є зручнішим для копіювання і викрадення?..

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version