Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Головною стравою на осінніх виборах в США демократи планують зробити рагу із Трампа, інакше – поразка…

Дональд Трамп вже незабаром може опинитися у в’язниці, пише Politico.

Федеральне бюро розслідувань перевіряє дії 45-го президента США Дональда Трампа на предмет порушення закону про шпигунство та інших правопорушень, що загрожує йому штрафом або ув’язненням.

Згідно з ним, федеральні правоохоронні органи підозрюють Трампа у вилученні або руйнуванні документів, перешкоджанні розслідуванню і порушенні закону про шпигунство.

“Засудження за цими статтями може обернутися ув’язненням або штрафом”, – зазначає Politico і додає, що ордер свідчить про “надзвичайну загрозу національній безпеці, яку, на думку федерального розслідування, становлять загублені документи”.

Представник Трампа Тейлор Будовіч заявив, що дії ФБР були “не просто безпрецедентними, а й непотрібними – а тепер вони поширюють брехню й натяки, аби відкинути той факт, що влада ополчилась проти свого головного політичного опонента”.

Нагадаємо, агенти ФБР обшукали маєток Трампа в Мар-а-Лаго у Флориді в рамках розслідування щодо вилучення ним секретних документів з Білого дому. Як раніше повідомили ЗМІ, під час обшуків у колишнього президента виявили 11 пакетів конфіденційних документів.

Трамп стверджує, що вже ухвалив рішення брати участь у президентських виборах 2024 року, але поки не знає, коли саме оголосить про початок кампанії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також він посилається на п’яту поправку на право не свідчити проти себе, атакуючи правову систему в міру зростання проблем.

Сьогодні у США звинувачують іранця у змові з метою вбивства екс-радника Трампа Джона Болтона.

Водночас в республіканських колах США, посилаючись на джерела в Україні, говорять, що з-за військових дій в Україні всі папери, документи, дані напрацювання за розслідуванням кейса Burisma Holdings, де був замішаний син президента США Хантер Байден та екс-президент Петро Порошенко, були знищені та пропали без відома. Як говорится, всі кінці «зачищені».

Нагадаємо, що осінню у США відбудуться вибори до Сенату, де лідирують республіканці, а ось демократам із Білого дому і Держдепу для перемоги вдалої поїздки Пелосі до Тайваню недостатньо. Їм треба як мінімум ухвалити три закони: 1) щодо заборони торгівлі акціями для членів і подружжя виглядає простою проблемою; 2) Сенат повинен завершити роботу над законопроектом про реформу Закону про підрахунок виборів (як раніше заявляв Трамп і республіканці, такої крадіжки голосів, як на останніх президентських виборах, США ще не бачили); 3) демократи повинні поставити на голосування запропонований антимонопольний законопроект про технології.

З іноземних джерел

 підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності