Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Недолюстрований регіонал Труханов проти знесення пам’ятника Катерині-ІІ в Одесі, – РНБО, ау?!

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що виступає проти знесення пам’ятника Катерині-II.

“Я проти знесення статуй. Навіть якщо ми руйнуємо пам’ятники, історія не змінюється. Знаю, що зібрано петицію з 25 тисячами підписів, але я чекаю. З такою логікою мені також прибрати пам’ятник Пушкіну чи Гагаріну? Це немає сенсу”, – заявив він в інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera.

Мабуть, екс-ренгіонал* (якщо колишні бувають) Труханов сподівається, що у президента рф володимира путіна серед планів залишається захоплення Одеси, тому й береже царицю?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Він одержимий нашим містом. Він не хоче його бомбардувати, як Харків, він вимагає його цілим. Я не песиміст, вірю, що ми зрештою переможемо. Але війна залишається довгою, важкою. Наш наступ на Херсон іде повільно, і путін продовжує сподіватися на оточення Одеси з півночі для сполучення з “Придністров’ям””, – якось непереконливо заявив мер, особа виборна, а отже непідвласна для зняття наказом Президента.

Хоча… воєнний стан збільшує президентські повноваження…

  • В 2010 році Труханов очолив фракцію Партії Регіонів в Одеській міській раді.
  • На парламентських виборах 2012 року обраний нардепом від Партії регіонів (мажоритарний округ № 136).
  • З 2014 року — член депутатської групи «Економічний розвиток» (сателіт ПР).
  • У червні 2013 року серед 148-ми народних депутатів України підписав Звернення депутатів від Партії регіонів і КПУ до польського Сейму з проханням «визнати Волинську трагедію геноцидом щодо польського населення і засудити злочинні діяння українських націоналістів».
  • 2014 року за підтримки колишніх однопартійців з ПР переміг на позачергових виборах міського голови Одеси набравши 43,49 % виборців. З 2015 року керував проросійським політичним рухом-партією «Доверяй делам».
  • На місцевих виборах 25 жовтня 2015 року знову за підтримки тих самих екс-однопартійців з колишньої ПР переобраний міським головою Одеси (52,2 % голосів, 138,865 тис. осіб). 28 жовтня 2015 року відповідне рішення було затверджено сесією міської ради.
  • У квітні 2016 року учасники протесту поставили під міською адміністрацією наметове містечко з вимогою відставки Труханова і провели мітинг (акція «Одеса без Труханова»); в ніч проти 26 квітня було скоєно напад на наметове містечко. 22 червня 2016 в Одесі пройшов форум Асоціації міст, на який приїхали міські голови з різних регіонів та інші політики. Тоді близько 7 тисяч одеситів передали звернення для президента України з вимогою відставки міського голови.
  • 2017 — НАБУ провело обшук в квартирі Труханова і почало розслідування відносно його діяльності на посаді мера Одеси (підозрюється в розтраті 185 млн грн міського бюджету).
  • 14 лютого 2018 року Труханова та його заступника Павла Вугельмана затримано по прибуттю в Україну, але згодом суд відпустив обох на поруки. Труханова взяв на поруки нардеп від БППДмитро Голубов, а Вугельмана — Олександр Пресман з партії «Відродження» таЮрій Мірошниченко з фракції ОПЗЖ 31 березня 2018 року антикорупційні органи завершили розслідування та прокурори прийшли до висновку про достатність зібраних доказів, щоб скласти обвинувальний акт щодо Труханова, одеських чиновників та інших осіб, які підозрюються у розкраданні коштів міського бюджету.
  • 2015 року місцеве інформаційне агентство «Одесса-медиа» включило Труханова на 1 місце впливових одеситів. У 2016 році він посів 15 сходинку, а 2017 року — знову перше місце.

  • В 2019 році “Опозиційний блок” олігарха Ріната Ахметова, “Партія миру та розвитку” бізнесмена Вадима Новинського, “Відродження” Віталія Хомутинника, “Довіряй справам” мерів Харкова Геннадія Кернеса та Одеси Геннадія Труханова, а також “Наші” Євгенія Мураєва вибори.

  • У жовтні 2020 року Труханов зустрівся з очільником РПЦвУ.
  •  Онуфрієм (Березовським) і передав йому оформлені документи земельної ділянки, на якій розташований Свято-Іверський монастир, у власність Одеської єпархії УПЦ (МП).

Ось, що далі про нього пише ВІКІПЕДІЯ:

18 листопада 2020 року ВАКС закрив справу проти Труханова за декларування недостовірної інформації, що сталося щонайменше 2015 і 2016 року на суму 33 млн та 18 млн грн відповідно[20]. 2015—2016 року Труханов не задекларував квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, два авто, власність, відсотки за вкладами у банках[21].

6 жовтня 2021 року, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру Труханову в рамках розслідування кримінального провадження силами детективів НАБУ та прокурорів САП. За версією слідства, Труханов один із причетних до цілого ряду злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі[22]

У жовтні 2021 року в рамках розслідування справи Труханова було обрано запобіжний захід для Дмитра Димарського, співзасновника одеської будівельної компанії «Будова» із заставою в 59 млн грн[23].

Привласнення землі

Труханов є одним із підозрюваних у причетності до ряду злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі[24]. Справа стосується незаконного заволодіння активами територіальної громади Одеси на 689 млн грн та легалізації незаконно отриманих доходів. Крім Труханова, підозру оголошено 15 особам, серед яких: одеський бізнесмен та кримінальний авторитет Володимир Галантерник, експрокурор Одеської області Олег Жученко, директор департаменту комунальної власності Одеської міської ради Олексій Спектор та інші.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

11 жовтня 2021 року Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Труханову, відпустивши його під заставу в 30 млн грн[25]. 29 жовтня ВАКС призначив екс-заступнику Труханова заставу розміром 3,8 млн грн[26].

Політика

«Довіряй ділам»

Був співкерівником проросійської партії «Довіряй ділам» разом із Геннадієм Кернесом[27]. Кандидат у народні депутати від партії «Опозиційний блок» на парламентських виборах 2019 року, № 4 у списку[28][29].

Війна Росії проти України (2022)

Після широкомасштабного вторгнення військ РФ до України в лютому 2022 року Труханов змінив риторику з проросійської на проукраїнську, засудив війну та підтримав Україну[30][31].

Власність

За 2017 рік Труханов задекларував 106 тис. грн доходу. При цьому він є власником годинника A. Lange & Sohne вартістю близько 100 тис. євро[32].

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Громадянство

Відповідно до звітів італійської поліції, Труханов у 1990-х роках був членом організованих злочинних угрупувань, жив у Римі, де 1998 року одружився з італійкою Лідією Россі. Під час поліційної перевірки влітку 1997 року в Бельгії він показав грецький паспорт на ім’я Геннадія Узопулоса[33].

2016 року після опублікування Панамських документів виявилось, що Труханов при реєстрації офшорних компаній на Британських віргінських островах у всіх реєстраційних документах вказував російське[1], а не українське громадянство. Згідно з цими даними, Труханов є громадянином РФ та зареєстрований за адресою: Московська область, м. Сергієв Посад, вулиця Паркова, 5. Це підтверджує онлайн-реєстр Федеральної податкової служби РФ[34].

Працівники управління СБУ в Одеській області не знайшли доказів існування російського паспорта в Труханова[35]. У своєму фейсбуці мер показав фото довідки від генконсульства Росії в Одесі про відсутність громадянства Росії[36].

І ЦЯ ОСОБА СЬОГОДНІ ЗАЛИШАЄТЬСЯ МЕРОМ УКРАЇНСЬКОЇ ОДЕСИ І ВИСТУПАЄ ПРОТИ ЗНЕСЕННЯ ТУТ ПАМ’ЯТНИКА МАНІАКАЛЬНІЙ ЦАРИЦІ КАТЕРИНІ-ІІ?!

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності