Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Негайно залишити Україну, американців закликав Байден, – нащо нагнітати?

Президент США Джо Байден, чиї рейтинги вдома стрімко впали до мінімума, попросив американців залишити Україну вже зараз. Бо Росія продовжує загрожувати вторгненням.

За його словами, ситуація будь-якої миті може вийти з-під контролю, повідомляє NBC News.

«Американські громадяни повинні виїхати зараз же», – заявив він.

Держдеп США заявив, що американським громадянам слід залишити Україну всіма доступними видами транспорту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Громадянам США не слід їздити до України. Тим, хто перебуває в Україні, слід виїхати зараз, використовуючи комерційні чи інші доступні для приватних осіб варіанти транспортування», – йдеться у заяві.

У Держдепі попередили, що влада США не зможе евакуювати своїх громадян з України у разі військових дій, які можуть розпочатися «у будь-який момент».

Раніше голова Європарламенту Жозеп Боррель за підсумками засідання Ради ЄС у Брюсселі повідомив, що потреби в будь-яких заходах з евакуації дипломатичних співробітників з України немає.

Раніше Великобританія почала відкликати співробітників посольства в Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Уряд Австралії розпочав евакуацію сімей дипломатів з України. Причиною такого рішення стало можливе вторгнення РФ.

В Офісі президента припустили, що евакуація членів сімей та частини співробітників посольства США у Києві більшою мірою викликана логікою внутрішньополітичної ситуації у США. Якби Держдепартамент не зробив цього, то зіткнувся б із критикою всередині країни.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності