Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Німеччина давно шукала нагоди “взути” Польщу, – Україна її дала…

Нагадаємо, що після І-Світової війни підтриманна Антантою щойно відроджена Польща захопила не тільки галичину у ЗУНР, але й великий шмат Німеччини, погрожуючи забрати ще більше земель аж по Берлін… Навіть Адольф Гітлер і Герман Герінг були змушені їхати на поклін до труни Пілсудського, а далі все сталося, як сталося, – закінчилася ІІ-Світова, але ніхто не повернув ні НДР, ні сучасній об’єднаній ФРН анексовані у неї Польщею землі. Тож суперечка ця за них триває й досі.

Тому не є дивним бажання Німеччини “допомогти” Україні із колапсом на її кордоні з Польщею, вчинивши аналогічний для поляків з німецького боку, адже бодай один день таких заторів добряче б’є по бюджету будь-якої держави, а не тільки України:

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Пакт Гітлер-Пілсудський

Міністерство інфраструктури Польщі погодилося на переговори з Україною щодо кордону, який вже три тижні блокують польські перевізники. При цьому в польському уряді стали на їхню сторону.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це йдеться в повідомленні міністерства інфраструктури Польщі. Польській міністр інфраструктури Анджей Адамчик звернувся до віцепрем’єра Олександра Кубракова з проханням скасувати обов’язкову реєстрацію в системі «єЧерга» транспортних засобів, які повертаються з України до ЄС і розвантажені на прикордонних переходах Зосін – Устилуг та Нижанковичі – Мальховіце.

ФОТО ретушоване: Адольф на похороні Юзефа

«Це спричинило значне збільшення часу очікування для транспортних засобів, зареєстрованих у ЄС, які повертаються з України без вантажу, щоб перетнути українсько-європейський кордон», – пояснив Адамчик, додавши, що, на думку протестувальників, ця система «дозволяє нерівноправне ставлення щодо українських та польських перевізників».

Також очільник Мінінфраструктури Польщі звернувся до комісара ЄС з питань транспорту Адіни Валеан з проханням створити спільний комітет для аналізу впливу угоди про лібералізацію транспортних перевезень з Україною («транспортний безвіз») на ринок автомобільних перевезень ЄС.

Скасування цього безвізу є основною вимогою польських протестувальників.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше українські дипломати звернулися з офіційною нотою до МЗС Польщі з вимогою про терміново припинити блокаду кордону, яка створює реальні загрози для життя і здоров’я людей. Це відбулося після смерті вже другого українського далекобійника на кордоні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності