Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Німеччина та Японія проведуть розслідування щодо Apple і Google

Федеральне відомство з картелів ФРН почало розслідування відносно американської компанії Apple Inc. Експерти хочуть оцінити вплив компанії на міжринкову конкуренцію.

Приводом для розслідування стали отримані відомством скарги на те, що Apple використовує практики, які потенційно перешкоджають конкуренції.

Нове розслідування почали після виходу оновлення для операційної системи iOS 14.5. Воно дозволяє користувачам забороняти додатку відстежувати їх активність і ділитися даними з іншими додатками або сайтами.

Федеральне антимонопольне агентство має намір встановити, чи створює операційна система iOS для iPhone екосистему, яка діє на декількох ринках і потенційно ускладнює для інших компаній можливість для конкуренції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, розслідування буде сфокусовано на технологічних і фінансових ресурсах Apple, доступі до даних і магазині додатків App Store, який дозволяє компанії «багато в чому впливати на ділову активність третіх сторін»/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Раніше у відомстві зазначали скарги через те, що Apple встановлює власні застосунки, тоді як розробники додатків критикують обов’язкову необхідність користуватися системою вбудованих покупок Apple і пов’язану з нею комісію в розмірі до 30 %, яку стягує компанія.

Apple стала четвертою великою технологічною компанією, щодо якої почали розшарування ментів. Аналогічні заходи були застосовані проти Google, Amazon.com Inc. і Facebook Inc.

Раніше повідомлялося, що компанія Apple планує відкрити в Україні пряме представництво до кінця поточного року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Близько 80 співробітників Apple написали лист керівництву компанії із закликом дати їм можливість самостійно визначати формат роботи – віддалено або в офісі.

Японський уряд проведе антимонопольне розслідування відносно американських компаній Apple і Google.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності