Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Обласний центр Івано-Франківщини тоне у боргах, чи знає ОДА?

Департамент освіти Івано-Франківської міської ради боргує понад 21 млн гривень податку.

Про це на власній сторінці у мережі написав Олег Саїк.

Станом на 10 серпня заборгованість Департаменту освіти міста – 21,5 млн грн. І це ще не почався навчальний рік та опалювальний сезон. Мій прогноз на кінець року – 100+ млн грн“, – йдеться у дописі.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зокрема, 465 тис. грн податків не заплатив департамент житлової, комунальної політики та благоустрою у минулому році.

У 2018-му році на департамент житлової, комунальної політики та благоустрою було виділено 450 млн грн, у 2019-му – 220-250 млн, у 2020-му році – 20 млн грн. І ця сума піде на погашення боргів перед підприємцями. А таких підприємців є багато. Вони готують позови в суд, щоб забрати у міста гроші.

Борги по підрядниках – мінімум 70 млн, борги по податковій – від 60 до 70 млн, і 20%, на які штрафує податкова, – становитимуть приблизно 15 млн… Сумарно є приблизно 270 млн грн боргів. І це спадок 2019-го року, який ліг на бюджет 2020-го.

Нагадаємо, що кандидат економічних наук Дмитро Романюк, який сьогодні очолює управління взаємовідносинами з органами державної влади АТ “Укрзалізниця”, ще будучи заступником голови Івано-Франківської ОДА з економічних питань, заявив в липні цього року, що економіка Прикарпаття від карантину та після повені зазнала збитків всього на 5-10%, мабуть не знаючи ситуації, що склалася в обласному центрі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ: Економіка Прикарпаття від карантину та після повені зазнала збитків всього на 5-10%, – а вірять підприємці?

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності