Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Економіка Прикарпаття від карантину та після повені зазнала збитків всього на 5-10%, – а вірять підприємці?

Відомо, що з приходом пандемії на території України дещо зменшились доходи бюджетів. Це також стосується ситуації з економікою на території туристичного Прикарпаття. Таким чином, доходи бюджетів Івано-Франківської області зменшились на 5-10 відсотків. 

Про це повідомив Дмитро Романюк, який є заступником голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

Відповідно до слів Дмитра Романюка, індекс промислової продукції є основним показником, який визначає економічну активність. За два квартали поточного року основний показник в Івано-Франківській області становить дев’яносто відсотків від аналогічних даних, які були визначені за минулий, 2019-й рік.

Дмитро Романюк зазначив, що зараз в Івано-Франківській області спостерігається певне падіння економіки. Крім того, він повідомив, що на сьогоднішній день виконання місцевих бюджетів становить 95 відсотків, а виконання обласного бюджету – 92 відсотки. Велику частку надходжень в області складає податок на доходи фізичних осіб. Відомо, що під час посилення карантинних заходів багато громадян не працювали, а дехто взагалі втратив роботу і не працює досі. Це, наприклад, може стосуватися людей, які працювали в сфері послуг. Такий чинник посприяв падінню економіки в Івано-Франківській області. До того ж, Дмитро Романюк зауважив, що ніхто у світі не був готовий до такого сценарію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До слова, заступник голови Івано-Франківської ОДА вважає, що рішення уряду Ураїни щодо введення карантинних обмежень було вчасним і правильним. Посилення карантину дало можливість медичним працівникам підготуватися до пандемії. Таким чином кількість хворих на COVID-19 в один момент може бути помірною, а не надто високою.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності