Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

“ОБМЕЖЕНО ПРИДАТНІ”, – прикордонники вже втомилися пояснювати, що це

Держприкордонслужба України надала роз’яснення про виїзд чоловіків, які обмежено придатні до військової служби.

Навіть, незважаючи на позначку “непридатні до військової служби у мирний час – обмежено придатні у воєнний час” у документах, вони не мають права виїжджати за межі України, тому що ця норма не передбачена законом.

Дозволяється виїзд чоловіків тимчасово непридатних до служби за межі України за наявності документів, що підтверджують, повідомили у ДПСУ.

“Згідно з абз. 3 ч. 1 ст. 23 ЗУ “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” не підлягають призову на ВС під час мобілізації військовозобов’язані, визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової станом здоров’я на строк до 6 місяців (з подальшим проходженням військово-лікарської комісії)”, – пояснили у Держприкордонслужбі.

Цікаво, що з початку військового стану на кордоні затримали 6,4 тисячі військовозобов’язаних, які незаконно намагалися залишити країну, повідомляють у МВС України.

Понад 4 тисячі з них затримані поза пунктами пропуску, інші – намагалися обдурити прикордонників на паспортному контролі: маскувались під жінок, ховалися в авто (навіть у бебі-боксах), купували підроблені документи про наявність у них чи їхніх дітей різних захворювань. Був навіть чоловік, якого, згідно з записом у документі, комісували через важкі пологи”, – зазначили у МВС.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності