Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ООН і США знову “ЗАСУДЖУЮТЬ”, цього разу Іран, а той і далі погрожує Ізраїлю

Адміністрація Байдена і ООН засудили ракетну атаку Ірану по Ізраїлю в ніч на 14 квітня. Якщо Ізраїль вживе заходів у відповідь на останні удари іранської армії, Іран завдасть «сильнішої і рішучішої» відповіді.

Про це пише CNN із посиланням на посла і постійного представника Ірану в ООН Аміра Саїда Іравані.

«Ісламська Республіка Іран без вагань скористається своїм невід’ємним правом на самооборону, коли це буде потрібно», – йдеться в заяві посла.

«Якщо ізраїльський режим знову здійснить будь-яку військову агресію, відповідь Ірану, безсумнівно, буде сильнішою і рішучішою», додав він.

Іравані, посилаючись на самооборону проти неодноразових військових агресій Ізраїлю, сказав, що ударів було завдано саме у відповідь на ізраїльську атаку 1 квітня на дипломатичні об’єкти в Дамаску, які, перебували там, на думку Ірану.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Іран стверджує, що цей напад порушив міжнародне право і призвів до загибелі семи іранських військових радників, включно з ключовими командирами Корпусу вартових іранської революції.

Крім того, Іравані розкритикував Раду Безпеки ООН за «нездатність підтримувати міжнародний мир», дозволяючи Ізраїлю «порушувати» встановлені міжнародні норми і «нагнітати» регіональну напруженість.

Іран протягом ночі запустив по Ізраїлю спочатку 80 ракет, а згодом ще 70.

Президент США Джо Байден засудив масштабну ракетно-повітряну атаку Ірану по Ізраїлю та проксі-сили країни. У неділю він обговорить спільну відповідь на дії Тегерана із лідерами G7.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Іран почав атаку на Ізраїль, запустивши десятки безпілотників по Ізраїлю.

Конгресвумен Марджорі Тейлор Грін, яка раніше ініціювала відставку спікера Палати представників від республіканців Майка Джонсона, заявила, що законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню можуть розглянути наступного тижня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності