Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

П’ятий енергоблок РАЕС на кордоні з неадекватним сусідом під час війни, – це прикольно

Енергоатом будуватиме енергоблок №5 на Рівненській АЕС, повідомляє Енергоатом.

Під час перебування на Рівненській атомній електростанції президент ДП НАЕК “Енергоатом” Петро Котін відвідав майданчик майбутнього будівництва енергоблоку №5 Рівненської АЕС.

“Вже виконано низку передпроєктних робіт, зокрема проведений аналіз наявного та перспективного використання водних ресурсів району розташування АЕС, аналіз наявних інфраструктури РАЕС та міжсистемних зв’язків західного регіону енергосистеми України”, – йдеться в повідомленні.

Також вже проведені передпроєктні роботи з визначення обмежувальних геологічних умов до вибору енергоблока.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В Енергоатомі нагадали, що підписали угоду з Westinghouse Electric Company про будівництво в Україні дев’яти нових енергоблоків за технологією АР1000.

Наразі розпочата реалізація проєкту з будівництва 5-го та 6-го енергоблоків на Хмельницькій АЕС, його заплановано завершити до 2029 року.

Наступним енергоблоком, який збудує компанія, буде блок №5 Рівненської АЕС. Його введення в експлуатацію має відбутися у 2032-му.

Як раніше повідомлялось, російські військові обстрілюють Запорізьку АЕС, щоб знищити її інфраструктуру, відімкнути від енергосистеми України і дати можливість рф приєднати до своєї.

Водночас Німеччина планує відкласти закриття останніх трьох атомних електростанцій країни, оскільки країна готується до ймовірного дефіциту енергії цієї зими в умовах російського газового шантажу, пише Wall Street Journal з посиланням на трьох високопосадовців.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності