Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Перші хасиди, нікого не питаючись, уже в Умані…

Жителі міста Умань, що на Черкащині, повідомляють про те, що біля меморіального комплексу могили цадика Нахмана перебувають хасиди, які приїхала із-за кордону. Проте вчора під час засідання Кабміну пропозицію міністра МВС Аресена Авакова щодо обмежувальних заходів підтримали. 

Про це повідомляє “Голос України“.

Ніколи не було повних списків прочан, тим більше відомостей про стан здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За своїми релігійними постулатами, під час святкування юдейського Нового року віряни не мають права щось робити, навіть виконувати елементарні гігієнічні процедури. Тому ймовірне прибуття тисяч хасидів під час коронавірусної пандемії загрожує епідеміологічній ситуації не лише Умані, а всієї України.

Занепокоєна проблемою цьогорічного паломництва секретар Уманської міськради Людмила Кирилюк:

У засобах масової інформації я прочитала про засідання уряду і про підтримку ініціативи міністра Авакова щодо обмеження в’їзду хасидів в Україну. Однак на сьогодні міська рада не має жодного офіційного документа з Києва. Як орган місцевого самоврядування ми поки що залишені сам на сам із серйозною проблемою. Ось чому наш міський голова Олександр Цебрій перебуває зараз під Офісом Президента й добивається зустрічі з главою держави. Тільки чітка позиція“.

ТАКОЖ ДО ТЕМИ: За всяку ціну місцеві вибори цьогоріч хочуть скасувати, – Боднар

Президента та міждержавні переговори можуть нині розв’язати гордіїв вузол масового паломництва хасидів до Умані.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тим часом сам Олександр Цебрій повідомляє на своїй сторінці у Facebook, що він готовий чекати зустрічі з Володимиром Зеленським під Офісом Президента стільки, скільки це буде потрібно. Друзі забезпечили його наметом, спальним мішком, карематом і водою.

А ось відео з соцмереж із хасидами-паломниками, яка називають уже цьогорічним:

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності