Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

«Philip Morris Ukraine» стане наступним суб’єктом розслідування ДБР після “Львівської табачки”?

На цьому тижні були проведені обшуки і вилучення документів у кримінальній справі, в якій фігурує тютюновий холдинг «Philip Morris Ukraine».e4ce861-35629294-10214434297204561-759535807764627456-n

Обшуки проходять в самій компанії, в уряді, в ДФС і Мін’юсті, а причетних до справи викликають на допити.

Проти топ-менеджменту компанії також відновлені кримінальні справи через несплату податків.

Всі дії відбуваються в рамках судової ухвали, винесеним Жовтневим районним судом Полтави.

Постанова опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В кінці 2018 року уряд уклав угоду з компаніями-філіями «Philip Morris Ukraine». Угода передбачає захист інвестицій компанії від прямої або непрямої експропріації і захист від необгрунтованих заходів. У січні 2019, на виконання розпорядження Кабміну, ДФС підписала угоду з тютюновою корпорацією, що дало їй можливість продовжити роботу в Україні.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИЗа три роки роботи “Львівська табачка” не придбала жодної акцизки

Однак, в липні з’явилося повідомлення про проведення Державним бюро розслідувань (ДБР) обшуків в офісі ДФС, а в офіційному коментарі прес-служби ДБР зазначалося, що вони пов’язані з діяльністю міжнародних виробників тютюнової продукції. Більш того, Бюро заарештувало документацію компанії.

Як констатують бізнес-аналітики, такий підхід уряду і агресивна поведінка ДБР можуть мати свої наслідки. Силовики вийшли за межі розслідування факту порушень ДФС і ставлять під сумнів укладену раніше Мирову угоду, про що вже є судові рішення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що «Philip Morris Ukraine» входить в топ-5 найбільших платників податків країни вже кілька років поспіль. Так, в минулому році компанія заплатила в бюджет 14,8 млрд грн. «Philip Morris Ukraine» – провідна міжнародна тютюнова компанія, один з найбільших виробників сигарет, продукція якої продається в більш ніж 160 країнах світу, вийшла на український ринок в 1994 році. Також у політичних кулуарах її називають одним із замовників обшуків у липні цього року на Львівській тютюновій фабриці (т.зв. “Львівська табачка”).

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності