Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Під РНБО в Києво-Печерській лаврі москалі співають кацапські славні і свторють ПВК?! (відео)

Десять місяців повномасштабної війни з росією, а в цей час МПЦвУ (УПЦ МП) мало того, що ще досі не заборонена і користується привласненим собі в до- і радянські часи церковним майном, храмами, але й продовжує провадити там антиукраїнську ворожу агітацію.

Так кілька днів поспіль усі українські мережі вкотре спалахнули справедливим гнівом на показову бездіяльність влади щодо МПЦвУ, після публікації відео із Києво-Печерської лаври, яка досі чомусь перебуває в руках москальських чужинців, де вони публічно виконують церковний славень “Ой пливьот, пливьот на расією, пробуждаєтся матушка русь…” (див. відео внизу статті)

А тепер найголовніше:

1) В росії створюють першу православну приватна військова компанія (ПВК) “Андрєєвскій крєст” (на зразок ПВК “Вагнера”) при російській православній церкві. Про це повідомляють росЗМІ, зокрема “Блокнот”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Засновниками ПВК “АК” виступили представники церковної спільноти Морського Кронштадського Нікольського собору. Компанія організована за благословіння настоятеля храма Алексія Ганьжина.

Координаційний директор ПВК “АК” таки православний Андрій Єфімовіч Хільченко пояснив, що головним своїм завданням басчать підготовку добровольців для спецоперації російської армії в Україні. Крім цього ПВК “АК” планує створити свої добровольчі філіали в Україні…

2) Від 2 листопада 2022 року в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань України (ЄДР) зареєстровано Древлеправославна Церква України (ДПЦУ) – такі собі російські “строобрядці”…

Тобто, замість того, щоб на офіційному рівні заборонити в Україні існування МПЦвУ (УПЦ МП), тут реєструють ще одну її філію?..

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності