Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Після Макрона нема вже що брехати – глава МЗС Німеччини скасувала візит до Києва

В українському МЗС заперечують інформацію про те, що зустріч президента України Володимира Зеленського і глави МЗС Німеччини Анналени Бербок не відбулася через політичні розбіжності.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

Дипломат повторив пояснення, публічно наведене Анналеною Бербок, що зустріч скасували через зміни в графіках обох сторін. У свою чергу CNN стверджує, що зустріч Зеленського і Бербок скасували через її відмову виступити проти «Північного потоку-2».

«Велика кількість іноземних гостей зараз відвідує Україну, щоб продемонструвати солідарність на тлі агресивних дій РФ. Паралельно проходить багато телефонних розмов та інших контактів. Президент Володимир Зеленський має надзвичайно насичений графік, який окрім міжнародної частини також включає координацію багатьох важливих процесів внутрішнього життя України», – каже речник МЗС Олег Ніколенко.

Раніше ми писали, що зустріч міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок із президентом України Володимиром Зеленським скасовано у зв’язку з тим, що Німеччина відмовляється надавати військову допомогу Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами джерела CNN, близького до уряду України, зустріч не відбулася нібито через те, що міністр закордонних справ Німеччини не дала відповіді, чи Німеччина відмовиться від трубопроводу «Північний потік 2», якщо Росія вторгнеться в Україну.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба напередодні візиту Макрона до Києва повідомив, що порушить питання щодо постачання зброї Україні з представниками Франції та Німеччини. Це питання завжди залишається на порядку денному, заявив він, мабуть, забувши, що ці дві країни, як і Угорщина також блокують прийняття України до членства у НАТО.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності