Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

після відмови в притулку білорусі путін подзвонив президенту Казахстану…

диктатор московитів володимир путін зателефонував президенту Казахстану, щоб доповісти про те, що відбувається з рф, але той відповів, що “це внутрішня справа росії”.

Про це повідомляє сайт президента Казахстану:

“Президент Касим-Жомарт Токаєв переговорив телефоном із Президентом росії. володимир путін поінформував про ситуацію в країні.

Касим-Жомарт Токаєв зазначив, що події, які відбуваються, − це внутрішня справа росії”.

Також повідомляється, що Токаєв заявив, що “конституційний порядок і верховенство закону є неодмінною умовою підтримки правопорядку в країні” і що це “є основою безпеки суспільства і його успішного розвитку”.

“Президент володимир путін подякував за виявлене розуміння Казахстаном ситуації, що склалася в російській федерації”, − підсумували в прес-службі Токаєва.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, путін сьогодні вранці, 24 червня, зателефонував самопроголошеному президенту білорусі олександру лукашенку і розповів, що відбувається в рф, можливо, просив притулку у лукашенка, але той сам сьогодні вранці відіслав свою сім’ю літаком до Туреччини, де також просить прихистку…

Прессекретар російського диктатора також повідомив, що путін телефонував і президенту Узбекистану Шавкату Мірзієєву.

Передісторія:

Вчора ввечері 23 червня ватажок ПВК “Вагнер” євгеній пригожин заявив, що регулярна армія росії завдала ракетний удар по тилових таборах найманців. За його словами, міністр оборони рф сергій шойгу прилітав у Ростов, де особисто провів операцію по знищенню найманців.
25 тисяч найманців пригожина нібито йдуть “відновлювати справедливість”. Водночас він просить не називати це “військовим переворотом”. Пригожин додав, що Шойгу боягузливо втік із Ростова і “цю тварюку буде зупинено”. У Міноборони рф інформацію назвали провокацією.
Після заяви ватажка ПВК “Вагнер” євгенія пригожина про фактичне оголошення війни проти армії рф в соцмережах почали публікувати фото бронетехніки на вулицях Ростова-на-Дону, а на під’їздах до Москви, як пишуть ЗМІ, облаштовують блокпости.
Пригожин заявив, що його найманці нібито збили вертоліт армії рф.
Вранці 24 червня штаб Південного військового округу у російському місті Ростов-на-Дону оточили танки і люди у формі, наразі достеменно невідомо, хто саме це зробив – військовослужбовці армії рф чи найманці ПВК “Вагнер”.
Російський президент володимир путін в екстреному зверенні заявив, що росія веде “боротьбу за виживання”, і в країні намагаються “організувати заколот”.
24 червня мер Москви Сергій Собянін заявив, що на території столиці ввели режим контртерористичної операції (КТО).
У Підмосков’ї почали перекривати дороги.
Видання Reuters з посиланням на джерело у російських спецслужбах повідомило що найманці ПВК “Вагнер” також захопили військові об’єкти у російському місті Воронеж.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності