Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

“Північному потоку-2” бракує ще якісь 48 км, а санкції США “призупинено”…

Найфаховіший і основний борець в Україні проти «Північний потік-2» Лана Зеркаль б’є в набат, – до завершення його прокладання по дні Балтики залишається якісь 48,5 км, і далі – “квітка”, а санкції призупинено.
Ось, що сказала ця українська войовниця невидимого фронту:
“Хто ще сьогодні не говорить про «Північний потік-2»? Що ж там відбувається?
«Фортуна» за останні кілька діб проклала 3,3 км другої нитки ПП2 в економічній зоні Данії в Балтійському морі. У датських водах залишилося укласти біля 32 км, а в німецьких – 16,5 км. Такими темпами до вересня укладка буде закінчена. А ще беремо до уваги факт, що німецький регулятор встановив, що будівництво ділянки в Німеччині, який добудують останнім, має завершитися до жовтня.
Паралельно з цим компанія-оператор Nord Stream 2 AG продовжує судитися з ЄС щодо звільнення ПП2 від норм Газової директиви. Хочуть і продавати, і поставляти газ одноосібно, який там анбандлінг.
І поки Кремль активно просуває свій «комерційний проект», США поставили на паузу санкції. Не найкращий момент.
Ситуація навколо ПП2 зараз потребує політичного рішення, яке може полягати в спільній позиції Німеччини та США. Однак ця позиція не повинна базуватися на якогось роду компенсації чи грошовому еквіваленті. На засоби політичного тиску треба відповідати засобами політичного тиску. Саме на це ми розраховуємо у спілкуванні з Німеччиною і всіма іншими партнерами, включаючи США.
Допоки існують умови, за яких «Газпром» і РФ можуть використовувати газ як політичну зброю, вони будуть це робити. Тому найкраще рішення: спільно домогтися застосовування всіх правил європейського законодавства і до ПП2, і до самого «Газпрому».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності