Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

По 3,42 грн вже незабаром у Ваших платіжках, – ціна на світло зросте

Із квітня тариф на електроенергію в Україні зросте вдвічі, і пройде це майже непомітно, бо годинники переведуть на літній час, тривалість світлового дня збільшиться, а ось сума у комунальних платіжках залишиться тією, що була зимою, коли електроенергії використовували вдвічі більше. А головне, що люди уже звикли до цієї суми, а усвідомлення нової ціни по-справжньому прийде тільки наступної зими…

Складова палива є у всьому, відповідно, ця тенденція буде зберігатися. Навіть коли в усьому світі барель коштував у негативних значеннях, в Україні все одно платили ті самі цифри. Це зручний інструмент: залізти до кожного з українців у кишеню – це їхній єдиний механізм для того, щоб прикривати дири економіки.

Слід розуміти, що зараз дефіцит бюджету – понад 500 мільярдів. Економіка не працює як треба, держава не заробляє, відповідно, покривати дири вони можуть або зовнішніми запозиченнями, які ніхто не збирається видавати, або нашим кровним. І ця тенденція буде зберігатися. Таке враження, що світ зацікавлений у тому, щоб вбити виробництво, яке в Україні є. За рахунок того, що зростає вартість електроенергії, газу і палива, український виробник не буде конкурентноздатним в Європі і тоді Україна стане ринком збуту. Тому і робляться дороги, магістралі – щоб в один момент товари хлинули в Україну.

трішки із історії

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На Україну вчергове очікує подорожчання. Нафтогаз заявив про здорожчання газу на 20% для організацій, які здійснюють теплопостачання. Хоча для таких організацій коригувати тариф заборонялося. Тож Уряд думатиме, де знайти механізм для лінії спільної поведінки. А постраждає, як завжди, бізнес.

Що стосується електроенергії, то з квітня тариф на електроенергію зросте вдвічі. Після 300 кіловат споживання вартість кіловата для побутового споживача становитиме приблизно 3,42, а орієнтуватися слід на 3,50.

Енергетичний ринок України загнали у кризу. Раніше українська економіка могла субсидіювати певні напрями: у людей були соціальні тарифи. Зараз економіка не працює і у держави немає іншого виходу, крім як залазити у кишені до кожного з громадян.  Це можна робити так: тарифи підніматимуться, вони заявлятимуть, що оновлюватимуть мережі і система для того, щоб інтегрувати Україну у Європейську систему енергофікації. Хоча насправді це авантюрна справа, адже Україна досі поєднана з Білоруссю і Росією і, щоб інтегруватися в Європу у тестових режимах, їй необхідно від’єднатися від балансуючих потужностей. Україна буде дуже вразлива у той час, коли буде уже від’єднана, але ще не приєднана. Якщо українці через певні обставини не зможуть інтегруватися, то які умови їм виставлять в Росії і Білорусі, щоб приєднатися назад? А вимкнутися і не увімкнутися – це те, що вдарить по кожному, адже кіловат присутній у кожній хаті і на кожному виробництві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності