Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Початок згортання антикризової програми викупу активів оголосила ФРС США

Федеральна резервна система США оголосила про початок згортання антикризової програми викупу активів.

Як  йдеться у заяві ФРС, у листопаді регулятор зменшить обсяги викупу казначейських облігацій та іпотечних паперів на 15 млрд доларів – зі 120 до 105 млрд доларів. У грудні ФРС прискорить темпи скорочення програми до 90 млрд доларів.

Регулятор готовий коригувати темпи згортання програми за потребою, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФРС зберегла відсоткову ставку за федеральними кредитними коштами в діапазоні від 0% до 0,25% річних.

Скорочення обсягів скупки активів – це перший крок до завершення програми агресивної підтримки економіки та ринків, яку розгорнула ФРС від початку пандемії у березні 2020 року, зазначає The Wall Street Journal.

З березня 2020 року загальна вартість паперів у розпорядженні ФРС зросла більш ніж удвічі – приблизно до 8 трильйонів доларів.

Індекс долара після публікації комюніке Комітету з операцій на відкритому ринку та прес-конференції Джерома Павелла впав у область мінімумів попереднього дня та стримується підтримкою 93,80 пунктів.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності