Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

…ПОЧНЕТЬСЯ З ВІДНОВЛЕННЯ ВІДКЛЮЧЕНЬ СВІТЛА ЗА БОРГИ, – майданська віщунка “Ганька-косоока”

Нещодавно, ЗИМОЮ, уряд ухвалив рішення скасувати мораторій, ВВЕДЕНИЙ НА ЧАС ВІЙНИ, на відключення населення від житлово-комунальних послуг через несплату. Деякі українці почали «зловживати» поступками від держави.

Про це сказав голова Комітету Верховної ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус в ефірі телемарафону.

Герус пояснив, що найбільш дисциплінованими платниками були субсидіанти, які побоювалися «злетіти із субсидії» за борги, та пенсіонери, які мають звичку платити вчасно.

Водночас деякі забезпечені українці із зарплатами у тисячі доларів, «почали зловживати певними нормами і почали накопичувати борги за електроенергію», пояснив депутат від «Слуги народу».

«Проблема заключалася в тому, що ті люди, які можуть платити і мали б платити, особливо в такий складний період часу, не сплачували, розуміючи, що можна не сплачувати і за це нічого не буде», – сказав він.

Крім того, кошти потрібні компаніям на відновлення енергетики після обстрілів, додав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Тому уряд прийняв таке рішення», – сказав депутат.

Кабінет міністрів України скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, а також нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) та заборгованості за ЖКП для населення у разі несплати.

Раніше повідомлялося, що сплачені споживачами на тимчасово окупованих територіях кошти за житлово-комунальні послуги через підконтрольні окупаційній владі банки або оплата готівкою не зараховуються.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності